Yhdistys

Pääkaupunkiseudun eläinsuojeluyhdistys ry

Pääkaupunkiseudun eläinsuojeluyhdistyksen (Pk-esy) tarkoitus on edistää luonnonvaraisten eläinten ja lemmikkieläinten hyvinvointia toimialueellaan Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa. Yhdistys on perustettu syksyllä 2004 ja kuuluu Suomen eläinsuojeluyhdistysten liiton (SEY) jäsenyhdistyksiin.

Yhdistyksen toimintatapoihin kuuluu muun muassa eläinsuojeluasioissa neuvominen ja niistä tiedottaminen. Yhdistys antaa päivystysluonteista eläinsuojeluneuvontaa puhelimitse. Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostilla.

Pk-esy auttaa lemmikkieläinten omistajia eläimen uudelleen sijoittamisessa ja kodin etsinnässä. Yhdistykselle vastaanotetut lemmikkieläimet asuvat vapaaehtoisina toimivien jäsenten kodeissa, kunnes niille löydetään uudet kodit.

Lisäksi yhdistys ottaa hoitoonsa luonnonvaraisia eläimiä, joiden tilapäiselle hoitamiselle on olemassa eläinsuojelulliset perusteet. Hoitoa tarvitsevat villieläimet toimitetaan luonnonvaraisten eläinten hoitolaan. Hoidon jälkeen eläimet palautetaan takaisin luontoon.

Yhdistykselle tulee kuluja muun muassa eläinlääkärikäynneistä, lääkkeistä, eläinten ruoista, kuivikkeista ja muista tarvikkeista, eläinten kuljetuksista ja päivystyspuhelimesta. Toimintaansa yhdistys rahoittaa jäsenmaksuilla, tapahtumatuotoilla, kirpputorilla sekä raha- ja tavaralahjoituksilla.

Jaa sivu
Skip to content