Löytöeläimet

Löytöeläintarhat löydät osoitteesta:
http://www.karkurit.fi/loytoelaintarhat

Löytöeläinten talteenotto

Eläinsuojelulain (2. luku 15 §) mukaan kunnan on huolehdittava alueellaan irrallaan tavattujen ja talteen otettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä. Talteen otettua eläintä on säilytettävä vähintään 15 päivän ajan, minkä jälkeen kunnalla on oikeus myydä, muutoin luovuttaa tai lopettaa eläin.

Eläimen omistajaa ei useinkaan onnistuta löytämään lain määräämien 15 päivän aikana. Eläinten lopettaminen kuitenkin tuntuu väärältä, koska eläimen kodittomaksi joutuminen ei ole sen itsensä syy, vaan vastuu on aina ihmisellä. Sen takia me eläinsuojeluyhdistyksessä toimivat vapaaehtoiset haluamme tehdä eläinten hyväksi enemmän kuin mitä laki vaatii.

15 vuorokauden määräajan umpeuduttua aloitamme uuden kodin etsinnän, jonka aikana eläimet asuvat joko yhdistyksen löytökodissa tai sijaiskotimajoituksessa yhdistyksen jäsenten tai muiden vapaaehtoisten kotona. Jokaiselle eläimelle pyritään löytämään hyvä uusi koti, jotta eläin ei joutuisi ”kiertopalkinnoksi” ja vaihtamaan kotia enää uudestaan.

Hylätty, kadonnut vai karkuteillä

Kaikki löytöeläimet eivät kuitenkaan ole hylättyjä. Karkureita löytyy niin kissoista, koirista kuin linnuistakin. Oman rakkaan lemmikin takaisin saamista helpottaa suuresti, jos eläin on merkitty joko tatuoinnilla tai mikrosirulla. Usein omistajan nimi tai puhelinnumero selviää kaulapannastakin, mutta monesti panta on hävinnyt matkan varrella.

Onko lemmikkisi kadonnut?

Täältä löydät hyvät ohjeet mitä tehdä, jos lemmikkisi on kadonnut.

Jaa sivu
Skip to content