Eläinten ystävän harrastukset

Luontoa voi harrastaa monin tavoin niin, etteivät eläimet häiriinny. Esimerkiksi retkeily ja patikointi ovat loistavia koko perheen harrastuksia, ja luonnossa liikkuessa tulee tutustuneeksi myös eläinten käyttäytymiseen ja jälkiin. Kun tieto ja ymmärrys eläinten käyttäytymisestä lisääntyy, on helpompi suhtautua rauhallisesti myös niihin tilanteisiin, joissa eläimet aiheuttavat ihmisille tavalla tai toisella häiriötä.

Luonnosta voi nauttia ja muistoja siitä tallentaa myös valokuvaamalla tai kirjaamalla lajihavaintoja. Lintujen lisäksi voi bongata ja tunnistaa vaikkapa erilaisia perhosia, hyönteisiä tai matelijoita. Perhosia voi houkutella pihapiiriin ihailtaviksi erilaisten syöttien avulla. Talviaikaan lintujen ruokintapaikan tapahtumien seuraaminen on mielenkiintoista puuhaa, ja tarkkasilmäinen havainnoija voi jopa oppia erottamaan eri yksilöiden piirteitä ja toimintatapoja ruokintapaikalla.

Jos kala kuuluu omaan ruokavalioon, on itse kalastettu kala ekologinen valinta. Kun kalan pyydystää itse, voi huolehtia siitä, että kalan kärsimykset ovat mahdollisimman vähäisiä. Kalastuksesta voit lukea tarkemmin osiosta Kalastus ja ravustus.

Jaa sivu
Skip to content