Kissan ulkoilu

Kuva: Suvi Elo

Ulkoilu tuo sisäkissan elämään kaivattua toimintaa. Kissa ei kuitenkaan voi turvallisesti ulkoilla vapaasti kaupunkialueella. Maaseudulla petoeläimet voivat uhata kissan turvallisuutta.

Monet kissat oppivat nauttimaan valjasulkoilusta omistajansa kanssa. Opettaminen valjaisiin ja taluttimeen on helpointa tehdä jo pentuna, mutta aikuinenkin oppii, kunhan omistaja on rauhallinen ja kärsivällinen.

Valjaisiin totuttelu on syytä aloittaa sisätiloissa. Leikkiminen kissan kanssa vähentää uuden asian jännittämistä. Kun kissa on tottunut valjaisiin ja taluttimeen sisätiloissa, on aika siirtyä ulos.

Ensimmäisillä kerroilla kissa kannattaa viedä ulos paikkaan, jossa on mahdollisimman vähän häiriötekijöitä, kuten liikennettä tai muita ulkoilijoita. On hyvä ottaa mukaan kissan kuljetuskoppa. Mikäli kissa joutuu paniikkiin, kokee se kiinnipitävän ihmisen uhkaksi ja saattaa raapia tai purra kipeästi. Kissa voi myös reuhtoa itsensä irti valjaista ja kadota. Ulkoilevan kissan onkin aina hyvä olla merkitty mikrosirulla.

Omakotitalon tai rivitalon pihalle voi rakentaa kissatarhan. Tarhassa kissa pääsee haistelemaan ulkoilmaa turvallisesti. Moni kissa nauttii maailman tarkkailusta myös turvallisesti verkotetulta ja lasitetulta parvekkeelta.

Jaa sivu
Skip to content