Tekniikka kissaa viihdyttämässä

Kuva: Leena Aho

Monet kissat tuntuvat kiinnostuvan television luonto-ohjelmien äänistä ja liikkeestä. Kissoille on saatavilla myös omia nauhoitteita, joilla esiintyvät riistaeläimet saattavat herättää kissan mielenkiinnon. Myös vauhdikkaat urheiluohjelmat ovat toisten kissojen mieleen, ja ne saattavat jopa innostua pyydystämään urheilijaa ruudulta. On syytä kuitenkin olla varovainen, ettei televisioruudun kimppuun loikkaava kissa tiputa vastaanotinta ja aiheuta onnettomuutta.

Nykyaikaisille kissoille on kehitetty myös omat tietokonepelinsä. Tablettitietokoneille on saatavana kissoille suunniteltuja ohjelmia, joissa kissan tehtävänä on metsästää ruudulla vilistävää hahmoa. Kun kissa koskee tassullaan ruutua, kone vinkaisee saaliseläimen tapaan.

Laiska kissanleikittäjä voi saada apua laserpointterista. Pointterista lähtee pieni valotäplä, jota kissa saa metsästää. Toiset kissat todella innostuvat valotäplän metsästämisestä.

Ongelma näissä teknisissä kissanviihdytyskeinoissa on se, että ne kattavat kissan metsästyskäyttäytymisestä vain osan. Kissa saa hoksata saaliin, vaania sitä ja hyökätä, mutta jää tämän jälkeen tyhjin käpälin odottamaan jatkoa. Ehkä teknisen leikkituokion jälkeen onkin hyvä heittää kissalle vielä vaikka leikkihiiri kuritettavaksi.

Jaa sivu
Skip to content