Tunnistusmerkintä

Vaikka omistaja olisi kuinka huolellinen, voi kissa päästä karkaamaan ja kadota. Parhaassa tapauksessa karkulainen päätyy löytöeläintaloon ja omistaja voi sieltä noutaa lemmikkinsä takaisin. Jos eläimellä on tunnistusmerkintä, sen löytäjä saa selville, kuka on oikea omistaja.

Monella ulkoilevalla kissalla on kaulassaan panta, jossa on omistajan yhteystiedot. Panta ei kuitenkaan ole kovin luotettava tunnistustapa. Se saattaa irrota tai tiedot voivat muuttua lukukelvottomiksi.

Aikaisemmin lemmikkieläimet merkittiin tatuoimalla numerosarja eläimen korvaan tai sisäreiteen. Tatuoinnit saattavat kuitenkin muuttua ajan kuluessa sotkuisiksi, eikä merkeistä aina saa selvää.

Nykyään eläimet tunnistusmerkitään mikrosirulla. Siru on riisiryynin kokoinen ja asetetaan eläimen ihon alle ruiskulla. Mikrosirunlukija lukee sirun tiedot ihon läpi, ja laitteen ruudulle ilmestyy eläimen tunnistenumero. Numeron perusteella omistajan yhteystiedot löytyvät rekisteristä.

Useimmissa eläinsuojeluyhdistyksissä luovutettavat kissat ovat valmiiksi mikrosirutettuja. Omistajan tehtäväksi jää omien yhteystietojen päivittäminen mikrosirurekisteriin. Mikäli rekisterissä on vanhat tai puutteelliset tiedot, omistajan tavoittaminen ei ole mahdollista.

Turvasiru.fi

Turvasiru on palvelu, joka on kehitetty lemmikin katoamisen varalta. Kaikki mikrosirutetut lemmikkieläimet ovat tervetulleita Turvasiru-palveluun lajiin, rotuun tai sukupuuhun katsomatta. Turvasiru-palveluun voidaan rekisteröidä minkä tahansa valmistajan sirulla sirutettu eläin. Palveluun lisätyt eläimen tunniste- ja yhteystiedot ovat eläinsuojelutoimijoille ja eläinlääkäreille saatavilla 24/7.

Lisätietoja Turvasiru.fi -palvelusta

Jaa sivu
Skip to content