Sijaiskotitoiminta

SSEY:llä kotia vailla olevat eläimet asuvat sijaiskodeissa, kunnes niille löydetään oma loppuelämänkoti, joten ilman sijaiskoteja adoptiotoimintamme olisi mahdotonta. Sijaiskoteina saamme tutustua moniin erilaisiin eläinpersooniin, joiden huolenpito ja kehittyminen palkitsee sijaiskodin varmasti.

Sijaiskodin ei tarvitse itse kustantaa eläimen ruokia, tarvikkeita tai eläinlääkärikäyntejä, vaan kaikki tulevat yhdistyksen puolesta.
Sijaiskotitoiminta sopii hyvin ihmisille, jotka eivät halua tai voi sitoutua omaan, pitkäaikaiseen lemmikkiin, mutta jotka viettävät kuitenkin paljon aikaa kotona. Kissakokemusta ei tarvitse olla entuudestaan, koirien kohdalla aiempaa kokemusta ja jämäkkyyttä on hyvä olla.
Jokaiselle uudelle sijaiskodille tehdään tutustumiskäynti, jonka yhteydessä perehdytetään toimintaan ja eläimen hoitoon. Sijaiskoti saa oman sijaiskotivastaavan, ja sillä on tämän jatkuva tuki.

Sijaiskodin tehtävänä on

  • Pitää huolta eläimestä kunnes se löytää loppuelämänkodin
  • Huolehtia eläimestä kuin omastaan
  • Kuljettaa eläintä eläinlääkäriin jos mahdollista
  • Noudattaa yhteisiä sääntöjä

Sijaiskoti voi itse valita minkälaisia eläimiä ottaa hoitoon. Eniten yhdistykselle tulee kissoja, mutta koirasijaiskodeista on kovempi pula. Myös luonnonvaraisia eläimiä tulee sijaiskoteihin hoitoon. Näiden hoitojaksot ovat yleensä lyhyitä, mutta sitäkin intensiivisempiä, ja vaativat usein yöruokintaa.

Sijaiskotien lisäksi sijaiskoti- ja adoptiotiimimme tarvitsee lisää sijaiskotivastaavia. Sijaiskotivastaavalla tulee olla joko oma auto käytössä tai vähintään B-ajokortti ja valmius ajaa pakettiautoa. Erinomaisista vuorovaikutustaidoista ja ihmistuntemuksesta on tässä tehtävässä paljon hyötyä.

Sijaiskotivastaavan tehtäviin kuuluu

  • Pitää huolta omista vastuusijaiskodeistaan ja auttaa eläimen hoidossa
  • Täydentää sijaiskotien tarvike- ja ruokavarastoja
  • Huolehtia eläinten eläinlääkäritoimenpiteistä ja kirjata niitä ylös
  • Hoitaa eläimen adoptioprosessin alusta loppuun

Kiinnostuitko sijaiskotitoiminnasta? Laita sähköpostia!
Kissat: adoptiot.ssey@hotmail.com
Koirat ja muut eläimet: ssey.salo@gmail.com


”Sijaiskotitoiminnassa parasta on nähdä ujon kissan kehittyvän, ja se, kun kissalle löytyy juuri se täydellinen loppuelämänkoti.”

– Henni, kissasijaiskotivastaava

Jaa sivu
Skip to content