Eläinsuojeluneuvonta

Vapaaehtoiset eläinsuojeluneuvojat

Eläinsuojeluviranomaisten apuna eläinsuojeluvalvontaa kunnissa tekevät Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto ry:n (SEY:n) valtuuttamat eläinsuojeluneuvojat, jotka ovat vapaaehtoisia eläinsuojeluneuvontaan koulutettuja kansalaisia, ja jotka tekevät arvokasta eläinsuojelutyötä oman ansiotyönsä ja muun elämänsä rinnalla. Yhteystiedoissa onkin mainittu, mikäli neuvojalla on puhelinaika, jolloin hän on tavoitettavissa. Soitathan uudelleen tai jätät viestin, jos neuvoja ei heti vastaa.

Salon alueella puhelinneuvontaa antavat Turusta käsin:

Taru Säteri
Puh. 0400 737 739

Sini Kielo
Puh. 040 740 7390 / vain luonnonvaraiset eläimet

Vapaaehtoiset eläinsuojeluneuvojat käyvät saamiensa ilmoitusten perusteella tarkastamassa paikkoja, joissa epäillään eläinten huonoa kohtelua tai hoitoa. Useimmat tapaukset ovat lieviä ja asioihin saadaan korjaus neuvomalla ja keskustelemalla. Vakavissa tapauksissa asiat siirretään viranomaisten hoidettavaksi.

On tärkeää muistaa, että eläinsuojeluneuvojilla on vaitiolovelvollisuus eli ilmoituksen tekijä ei tule ilmiannon kohteen tietoon – ilmoituksen tekoa ei siis kannata lykätä tämän pelon takia. Jokainen tieto käsitellään luottamuksella, ilmoittajaa ei kerrota eteenpäin. Voit soittaa jopa anonyyminä.

Jos epäilet, että joku kohtelee eläintään huonosti, kannattaa ottaa yhteyttä ensisijaisesti Varsinais-Suomen alueella toimiviin eläinsuojeluneuvojiin, jotka voivat käydä tarkastamassa tilanteen. Tarvittaessa he pyytävät kunnan eläinsuojeluviranomaisten apua. Voit ottaa yhteyttä myös suoraan kyseessä olevan kunnan eläinlääkäriin, terveystarkastajaan tai hätätapauksissa poliisiin. Vasta ilmoituksen perusteella viranomaiset voivat puuttua eläinten huonoon kohteluun.

Voit tehdä myös sähköisen eläinsuojeluilmoituksen täällä.

Eläinsuojeluneuvojat antavat apuja puhelimitse myös luonnonvaraisten eläinten auttamisessa. Jos kohtaat mahdollisesti hädässä olevan eläimen, ole ensisijaisesti yhteydessä alueemme eläinsuojeluneuvojaan.

Etsi lähin eläinsuojeluneuvoja

Jaa sivu
Skip to content