Tee eläinsuojeluilmoitus

Käsittelemme eläinsuojeluilmoituksia arkisin toimiston aukioloaikoina.
Kiireellisissä tapauksissa ole suoraan yhteydessä poliisiin.
Apua tilanteen arviointiin: https://sey.fi/elain-hadassa/


Alueelliset poikkeusohjeet

Jos eläin, josta haluat tehdä ilmoituksen, sijaitsee jollain seuraavista paikkakunnista, et voi tehdä eläinsuojeluilmoitusta tätä kautta vaan sinun tulee tehdä ilmoitus suoraan kunnan valvontaeläinlääkärille. Klikkaa paikkakunnan nimeä niin sinut ohjataan sivulle, jolta kunnan eläinsuojeluvalvonnan yhteystiedot löytyvät.


Tutustu näihin ennen eläinsuojeluilmoituksen tekoa


Tee eläinsuojeluilmoitus

Tällä lomakkeella voit tehdä ilmoituksen epäillessäsi eläimen huonoa kohtelua. Täytä lomake huolellisesti. Rasti valintaruudukoista vain tilannetta aidosti kuvaavat kohdat. Kerro lisäksi mahdollisimman tarkasti avoimessa tekstikentässä, mistä on kysymys. Tehtyä eläinsuojeluilmoitusta ei voi perua.


Tähdellä (*) merkittyjen tekstikenttien täyttäminen on pakollista.


  KoiraKissaKaniHevonenMuu lemmikkieläinMuu tuotantoeläinLuonnonvarainen eläin
  Likainen/haiseeHuono/sopimatonVaarallinenVirikkeetönKoiraa pidetään pienessä häkissäEläimellä ei ole säänsuojaa


  Eläintä kohdellaan väkivaltaisestiEläintä rasitetaan liikaaEläin ei saa liikuntaaEläintä pidetään yksinEläimellä ei ole vettäEläimellä ei ole ruokaaEläin on hylättyHuonosti pidetty kissalauma


  Eläin on laihaEläin on lihavaEläin on loukkaantunutEläintä ei viedä eläinlääkäriin, vaikka eläin on sairas/loukkaantunutEläimen turkki on huonossa kunnossa


  Haukkuva koiraPentutehtailuVilliintynyt kissalauma (kissapopulaatio)Emoton eläin


  KerrostaloRivitaloOmakotitaloMuu

  KylläEi


  Ilmoituksia säilytetään viisi kuukautta niiden jättämisestä mahdollisten lisätietojen selvittämistä varten. Ilmoituksiin henkilötietoineen on pääsy vain sellaisilla henkilöillä, jotka tarvitsevat tietoja työnsä suorittamiseksi ja ilmoitusten käsittelemiseksi. Tiedot voidaan välittää poliisiviranomaiselle, mikäli eläinsuojeluilmoitus johtaa esitutkintaan. Ilmoituksen tekijään ollaan SEYltä yhteydessä ennen tietojen luovuttamista.

  Jaa sivu
  Skip to content