Tiedote eläimen adoptiota harkitseville

Yhdistyksemme työ on pahoin ruuhkautunut adoptiokyselyjen vuoksi. Tällä hetkellä kannattaa varautua jopa viikon odotusaikaan adoptioasioihin liittyen (sähköposteihin ja adoptiohakemuksiin vastaamiset). Saamme päivittäin vähintään 10 uutta adoptiokyselyä ja adoptiohakemuksia tulee myös useita joka päivä. Valtaosa kyselyistä on sellaisia, joissa eläimen hankintaa ei ole harkittu huolella. Yhdistys toimii pääosin vapaaehtoisvoimin ja adoptiokyselyjen iso määrä kuormittaa turhaan jo ennestään vähäisiä resursseja.

Seuraavassa muutamia käytäntöjämme:

1. Yhdistys valitsee eläimelle sopivimman kodin. Eläimen adoptiosta kiinnostunut ei voi varata eläintä itselleen ilman että yhdistys on päättänyt luovuttaa eläimen juuri hänelle. Lähtökohtaisesti jokaisesta uudesta kodinetsijästä tulee kymmeniä kyselyjä, joten eläimen saaminen itselleen ei ole varmaa. Ole yhteydessä eläimen kodinetsintäilmoituksessa oleviin yhteystietoihin, ei turhaan kaikkiin yhdistyksen puhelinnumeroihin. Eläimen asioista tietää vain se taho, joka mainitaan ilmoituksessa.

Lue eläimen ilmoitus kokonaan ja tutustu kotisivujen adoptioinfoon ennen yhteydenottoa. Yhteyttä ei tarvitse ottaa kiireellisesti, koska eläimet eivät mene uusiin koteihin siinä järjestyksessä, kuka nopeimmin ehtii kysyä. Älä turhaan kysy ainoaksi kissaksi sellaista, jonka ilmoituksessa lukee, että tarvitsee kissakaverin.

2. Yhdistys ei pidä eläimiä varattuna pitkiä aikoja. Mikäli eläimen hankinta on ajankohtaista esim. vasta parin kuukauden päästä, kyselethän eläintä vasta lähempänä oikeaa ajankohtaa. Eläimen varauksen yhteydessä yhdistys ottaa eläimen adoptiomaksun varausmaksuna, eli eläimiä ei voi varata ilman maksun maksamista. Pääsääntöisesti eläin tulee hakea kahden viikon sisällä varauksesta. Yhdistys ei kuljeta eläimiä vaan kodin tulee hakea eläin itse sen asuinpaikkakunnalta.

3. Yhdistys ei anna eläimiä osamaksulla eikä sellaiseen kotiin, jossa on valmiiksi taloudellisesti tiukkaa. Eläimiä ei myöskään saa ilmaiseksi eikä hintoja voi tinkiä.

4. Yhdistys ei anna eläimiä kotiin, jossa asuu perheenjäsen tai useampi, joilla havaittu tai todettu kyseiselle eläinlajille allergiaa.

5. Otathan yhteyttä vain jos olet harkinnut huolella lemmikin hankintaa ja olet löytänyt kotisivuiltamme mahdollisesti juuri sinulle sopivan lemmikin.

6. Emme enää pysty pitämään listaa kodeista, jotka toivovat yhteydenottoa kun tietynlainen kodinetsijä tulee yhdistykselle. Meillä on yli 50 kotia odottamassa sopivaa perheenjäsentä ja aika ei enää riitä listan ylläpitoon. Mikäli et saa lemmikkiä josta olet kysellyt, seuraile kotisivujamme uusien kodinetsijöiden osalta ja ota uudelleen yhteyttä kun sopiva lemmikki löytyy.

7. Emme anna kissanpentuja ainoiksi kissoiksi. Lähtökohtaisesti arkoja kissoja tai muiden kissojen seuraan tottuneita kissoja ei anneta ainoiksi kissoiksi. Emme jousta näistä kodin vaatimusten takia vaan ajattelemme eläimen etua ensin.

8. Emme anna kissoja vapaana ulkoilemaan vaikka kodin ympäristö olisi miten rauhallinen ja turvallinen. Emme anna kaneja ja marsuja häkkieläimiksi emmekä ainoiksi eläimiksi.

9. Emme anna eläimiä koteihin, joissa käytetään rankaisuun perustuvia koulutus- tai käsittelytoimenpiteitä. Yhdistyksen eläimiä luovutetaan vain koteihin, joissa eläimen käsittely tapahtuu joka tilanteessa eläinystävällisiä keinoja käyttäen. Emme jousta tässä minkään eläimen kohdalla.

10. OLE REHELLINEN JA KÄRSIVÄLLINEN. Kerro totuudenmukaisesti kodistasi ja elämäntilanteestasi. Lähes kaikki yhdistyksemme eläimet ovat olleet jo ainakin yhdessä kodissa ennen meille tuloaan ja on kohtuutonta laittaa eläin vaihtamaan kotia useita kertoja vain siksi, että kodissa ei ole mietitty huolella eläimeen sitoutumista. Ethän turhaudu tai suutu jos joudut odottamaan vastausta adoptiokyselyysi. 😊

Kiitos ymmärryksestä!

Jaa sivu