Kotia etsivät – MUUT ELÄIMET

Tältä sivulta löydät yhdistyksemme uutta kotia etsivät muut eläimet. Muut eläimet asuvat sijaiskodeissa ja niistä saa lisätietoja ilmoituksessa kerrottujen yhteystietojen kautta.

Ennen lemmikin hankintaa on hyvä tutustua kyseisen eläinlajin tarpeisiin ja siihen, millainen se on eläimenä. Eri eläinlajeilla on paljon erilaisia tarpeita verrattuna esimerkiksi kissan tai koiran tarpeisiin. Pienet lemmikkieläimet mielletään usein helppoina ja edullisina vaihtoehtona koiralle ja kissalle. Jokaisella eläinlajilla on kuitenkin omat vaatimuksensa ja eläimen asumukseen, ruokiin, kuivikkeisiin ja lääkintään voi kulua yllävänkin paljon rahaa. Tutustu harkitsemaasi eläinlajiin ja sen hoitamiseen huolellisesti ja harkiten ennen hankintaa.

Tietoa eri eläimistä löydät SEY:n Lemmikkitieto.fi sivulta.


HÅKAN & BAMBIINA (VARATTU)
Syntyneet: Håkan 4/2022 ja Bambiina arv. 12/2022
Leikattu uros ja naaras

Olemme Håkan ja Bambiina, aivan ihastuttavat kanikaverukset. Olemme ystävystyneet ihan viime aikoina kun kumpikin olimme kodittomina täällä eläinsuojelukeskuksella. Håkan sai jo kertaalleen kodin, mutta palautui keskukselle, koska vaikutti äkäiseltä perheen kania kohtaan. Håkan on suhtautunut uuteen pieneen kaveriinsa alusta asti todella leppoisasti ja kanit ovat tottuneet toisiinsa helposti. Bambiina, eli tuttujen kesken Pikkupupu, on erittäin rohkea, seurallinen ja utelias. Håkan on myös sosiaalinen ja kiltti. Osallistumme mieluusti kaikkiin touhuihin ja loikimme heti ihmisen luo, kun meitä saavut katsomaan. Ruoka ja herkut ovat parasta! Olemme kilttejä käsitellä ja viihdymme välillä sylissäkin. Etsimme kotia, jossa saamme loikkia vapaana perheemme parissa. Olemme täysin sisäsiistejä. Rohkeiden luonteidemme ansiosta sopisimme varmasti hyvin myös lapsiperheeseen. Kissoja olemme nähneet täällä eläinsuojelukeskuksella eivätkä ne vaikuta erityisen pelottavilta. Meidät luovutetaan vain yhdessä. Voit tiedustella meitä ensin sähköpostilla kasey.koirat(at)gmail.com Olemme nähtävillä sopimuksen mukaan eläinsuojelukeskuksella Lappeenrannassa. Luovutusmaksumme on yhteensä 160 euroa.


RUUTI
Syntynyt: arvio 1.9.2020
Leikattu naaras

Olen Ruuti, 2,5 vuotta vanha jättimix. Minussa on ainakin belgianjättikania. Painan noin 4 kiloa. Etsin uutta kotia, jossa minulla olisi kanikaveri. Minulla oli kodissani aiemmin iäkkäämpi herraskani ystävänä. Harmikseni hän nukkui pois viime syksynä. Kumppanin menetys oli minulle rankkaa, ja niskasta putosivat karvatkin. Elämä ilman lajitoveria oli melko yksinäistä, jonka vuoksi minulle etsittiin kämppis. Yhteinen elo uuden kanin kanssa ei kuitenkaan ottanut sujuakseen. Minussa oli kuitenkin nähtävissä selkeitä merkkejä siitä, että haluaisin tutustua uuteen ystävään, mutta tämän kanin kanssa kemiat eivät kohdanneet. Siispä etsin uutta kotia, josta löydän itselleni poikakanin kaveriksi.

Minä olen aina ollut pieni mysteeri. Samaan aikaan olen rohkea seikkailija ja tutkimusmatkailija, mutta välillä säikähdän outoja asioita. Tällöin rummutan äänekkäästi käpälilläni. Olen aina asustanut kerrostalossa ja olen tottunut elämisen ääniin. Myös pariin koiraan olen tutustunut ja yhden kanssa tullut hyvin toimeen. Perusluonteeltani olen rohkea ja sosiaalinen. Lempipuuhaani on myös siivouksessa ja muissa arjen toiminnoissa avustaminen. En kuitenkaan nauti silityksistä tai viihdy sylissä. En erityisemmin myöskään pidä käsittelystä, jonka vuoksi hoitajaltani vaaditaan varmoja otteita. Minun sosiaaliset tarpeeni täyttyvät, kun saan olla toisen kanin seurassa. Tykkään köllötellä lajitoverieni kanssa ja vastaanottaa puunausta ja pusuja.

Minulle on aina kerrottu että olen fiksu ja olen todistanut sen kerta toisensa jälkeen. Opin asioita ja temppuja nopeasti. Suosikkejani on high five, pyöriminen ja takajaloilla kävely pelletin perässä. Olen etevä käyttämään nenääni ja pidän etsimis- ja tutkimistehtävistä. Selvitän myös älypelit alta aikayksikön.

Minut luovutetaan vain kotiin missä saan elää vapaana, sillä nykyisessä kodissa elän täysin vapaana ilman häkkiä. Olen tottunut saamaan paljon liikuntaa tilavassa asunnossa juosten. Olen sisäsiisti, mutta välillä merkkaan reviiriä satunnaisilla papanoilla. Huonekaluja tai muuta kalustoa en tuhoa, kunhan saan liikuntaa ja virikkeitä riittävästi. Erityisesti omenapuun oksat ovat minun mieleeni.

Minut luovutetaan leikattuna ja rokotettuna. Minua saa tulla tapaamaan kotiini Jyväskylässä. Luovutusmaksuni on 100 euroa. Minua voi tiedustella ensin numerosta 050 555 1197 tai sähköpostitse kasey.sijaiskotivastaava(at)gmail.com


Jaa sivu