Adoptioinfo ja hinnasto

Eläimen hankintaa tulee aina harkita kunnolla!

Tällä sivulla on adoptioon liittyviä tärkeitä tietoja, tietosivustojen linkkejä sekä asioita, joihin on hyvä tutustua ennen kuin adoptoi eläimen.

HUOM! Olethan yhteydessä meihin ennen adoptiohakemuksen täyttöä (löydät yhteystiedot sen eläimen ilmoituksesta mistä olet kiinnostunut) ja täytäthän hakemuksen vasta kun olet keskustellut adoptiosta yhdistyksen edustajan kanssa. Suuren hakemusmäärän takia emme pysty vastaamaan niihin hakemuksiin, joissa ei ole mainittu tiettyä eläintä nimeltä kiinnostuksen aiheeksi. Löydät adoptiohakemuksen täältä: ADOPTIOHAKEMUS

Mikäli olet ollut yhteydessä meihin ennen adoptiohakemuksen tekoa puhelimitse tai sähköpostitse, ja sinuun ei oteta yhteyttä viikon kuluessa hakemuksen lähettämisestä, varmistathan meiltä että hakemuksesi on varmasti tullut perille. Jos et jostain syystä voi täyttää hakemusta linkin kautta, lähetä sähköpostia osoitteeseen kaakkoissuomensey(at)gmail.com 

Hinnasto 1.6.2024 alkaen:

Aikuinen kissa 250 €
Kissanpentu (6kk tai alle) 350 €
Seniori- ja erityiskissat 200 €
Koirat alk. 200 € 
Rotukoirat alk. 250 €
Kanit ja marsut alk. 20 € 
Pienet jyrsijät 10 € 
Linnut 20 €

Alennus kahden kissan adoptiossa on 80 euroa yhteishinnasta.

Kissan hintaan sisältyy madotukset, vähintään ensimmäinen rokotus, mikrosirutus ja sirun rekisteröinti, FIV/FeLV-testaus sekä kastrointi tai sterilointi.

Mikäli kissanpentua ei ole luovuttaessa kastroitu/steriloitu, sisältyy sen hintaan leikkaussitoumus. Leikkaussitoumuksella uusi omistaja käyttää kissanpennun kastroinnissa/steriloinnissa kuuden kuukauden ikään mennessä yhdistyksen osoittamalla klinikalla uuden omistajan asuinpaikkakunnan lähistöllä. Klinikka laskuttaa toimenpiteestä yhdistystä. Yli kuuden kuukauden ikäisistä pennuista maksetaan aikuisen kissan hinta. Kissanpennut luovutetaan vain koteihin, joissa on jo kissakaveri/kavereita ennestään tai koteihin, jotka ottavat kotiin samalla toisen pennun tai aikuisen kissan.

Seniorikissojen hinta koskee 10-vuotiaita ja sitä vanhempia kissoja. Erityiskissoilla tarkoitetaan esim. diabeetikoita, epileptikoita, munuaisvikaisia, lääkitystä vaativia allergikkoja, joilla sairaus vaatii loppuelämän ajan lääkintää ja/tai esim. erityisruokavaliota.

Huomioithan myös, että kissat luovutamme vain sisäkissoiksi (ei vapaata ulkoilua).

Mikäli uusi koti ei nouda eläintä sovittuna päivänä, vaan nouto viivästyy, yhdistys voi veloittaa eläimestä voimassaolevan hoitolahinnaston mukaisen hoitomaksun sovitun hakupäivän ylittäviltä päiviltä. 

Hoitohinnasto:
1-7 vrk: 15,00 € / vrk
8-14 vrk: 13,50 € / vrk
15 vrk ja sitä pitempi aika: 12,75 € / vrk


Yhdistyksen kautta otetun eläimen myyntisopimus

Jokaisesta eläimestä tehdään aina myyntisopimus. Myyntisopimukseen voit tutustua ennakkoon:

Voit lukea rekisteri- ja tietosuojaselosteemme täältä: Rekisteri- ja tietosuojaseloste


Kissan hankinta

Ennen kissan hankintaa, on hyvä tutustua kissan tarpeisiin ja siihen millainen se on eläimenä. Kissa voi elää jopa parikymmentä vuotta, joten kissan hankinta on pitkäaikainen sitoumus. Kissan hoitoon, ruokintaan ja lääkintään (perusrokotukset, madotus, mahdolliset sairastumiset) kuluu myös rahaa joskus yllättävänkin paljon.

  • Lue lisää kissan hoidosta Ohjeet – sivuiltamme: 
    Kissaa adoptoimassa?
  • Ajankohtaista ja uusinta tietoa kissoista tarjoaa Kissatieto – sivusto: http://kissatieto.fi

Koiran hankinta

Ennen koiran hankintaa on hyvä tutustua SEYn oppaaseen, joka on suunniteltu varta vasten koiran hankintaa miettiville. Voit lukea sen sähköisenä (pdf) täältä: Fiksun koiranostajan opasVielä kattavamman tietopaketin koirista antaa SEYn koostama opas jonka voit lukea sähköisenä (pdf) täältä: Hyvinvoiva koira – opasHankikoira.fistä löydät tietoa koiraroduista ja vastuullisten kasvattajien myymistä koiranpennuista. Tee myös rotutesti ja lue tietoa elämästä koiran kanssa. SEY:n Koiratieto.fi -sivustolta löydät ajankohtaista tietoa koirista. 


Kanin hankinta

Ennen kanin hankintaa on hyvä tutustua kanin tarpeisiin ja siihen, millainen se on eläimenä. Kani on lauma- ja saaliseläin. Sillä on paljon erilaisia tarpeita verrattuna esimerkiksi kissan tai koiran tarpeisiin. Kanin hoitoon, heiniin, ruokiin, kuivikkeisiin ja lääkintään voi kulua yllävänkin paljon rahaa. Tutustu tarkasti kanin hoitoon ja sen tarpeisiin ennen hankintaa. Sey:n kaninhoito-opas on hyvä paikka aloittaa. Löydät sen täältä: SEY – Kanin hoito PDFTietoa kaneista löydät myös SEY:n Lemmikkitieto.fi sivulta. Sivuiltamme löytyviin kanin ruokintaohjeisiin pääset tästä.


Marsun hankinta

Ennen marsun hankintaa on hyvä tutustua kanin tarpeisiin ja siihen, millainen se on eläimenä. Marsu on lauma- ja saaliseläin. Sillä on paljon erilaisia tarpeita verrattuna esimerkiksi kissan tai koiran tarpeisiin. Marsun hoitoon, heiniin, ruokiin, kuivikkeisiin, C-vitamiineihin ja lääkintään voi kulua yllävänkin paljon rahaa. Tutustu tarkasti marsun hoitoon ja sen tarpeisiin ennen hankintaa. Sey:n marsunhoito-opas on yksi paikka aloittaa. Löydät sen täältä: SEY – Marsun hoito PDF. Lisää ajantasaista tietoa löydät esimerkiksi Suomen Marsuyhdistys ry:n sivuilta tai SEY:n Lemmikkitieto.fi -sivulta.


Muun eläimen hankinta

Tutustu SEY:n Lemmikkitieto.fi -sivustoon.

Jaa sivu