Vapaaehtoistyö

Oletko kiinnostunut eläinten hyvinvoinnista ja eläinsuojelutyöstä, mutta et ole vielä löytänyt omaa tapaasi osallistua? Eläimiä voi auttaa monilla eri tavoilla – myös etänä! Tällä sivulla esittelemme tällä hetkellä vapaana olevia vapaaehtoistehtäviä.


Kiinnostaako leipominen yhdistyksen myyjäisiin tai kahvilaan?

Etsimme innokkaita kotileipureita valmistamaan yhdistyksen myyjäisiin ja kahvilaan erilaisia leivonnaisia. Kahvilaan tehtävistä leivonnaisista on mahdollista hakea raaka-ainekustannukset yhdistykseltä ohjeiden mukaisesti. Myyjäisten ja kahvilan tuotoilla rahoitetaan yhdistyksen tekemää eläinsuojelutoimintaa. Katso lisätietoja täältä:


Etelä-Karjalan sijaiskotitiimiin etsitään vapaaehtoisia!

Yhdistyksen Etelä-Karjalan kodittomia eläimiä asuu sijaiskodeissa Lappeenrannan ja Imatran alueella. Sijaiskotivastaavat huolehtivat sijaiskotieläimiin liittyvistä asioista. Vastaavien avuksi kaivataan lisää vapaaehtoisia sijaiskotitiimiin auttamaan erilaisten pienempien tehtävien hoidossa. Sijaiskotitiimi sopii eläinrakkaalle autolliselle henkilölle. Apua ei tarvita joka päivä, vaan yleensä 2-4 kertaa kuukaudessa. Voit valita haluamasi tehtävät ja itsellesi sopivan määrän olla mukana.

Sijaiskotitiimiläisten tehtäviä:

 • uusien sijaiskotien tarkastaminen    
 • eläinten siirto sijaiskotiin
 • eläinlääkärikäynneissä avustaminen
 • adoptiosopimusten teko / eläinten luovutus
 • yhteydenpito sijaiskotiin (tietyt sijaiskodit per tiimiläinen)
 • ruokien ja tarvikkeiden vienti sijaiskotiin

Sijaiskotivastaavat huolehtivat haastavampien eläinten eläinlääkärikäynneistä ja uusiin koteihin luovutuksista. Uusien kotien haastattelusta ja valinnasta vastaavat adoptiovastaavat.

Sijaiskotitiimiläisellä on oltava käytössä oma auto tehtävien vuoksi. Sijaiskotitiimiläisen on mahdollista hakea km-korvausta yhdistykseltä korvauskäytäntöjen mukaisesti (puolet verottajan vuosittaisesta km-korvausmäärästä). Sijaiskotitiimiläisen ei tarvitse olla vastuussa kaikista tehtävistä, vaan tehtäviä voidaan jakaa usealle.

Voisiko sinusta tulla uusi vapaaehtoinen sijaiskotitiimiimme? Otathan yhteyttä kasey.sijaiskodit@gmail.com


Kahvilapäiviin etsitään lisää vapaaehtoisia!

Haluatko auttaa yhdistystä varainhankinnassa? Oletko sosiaalinen ja ihmisten parissa viihtyvä?

Miun Kahvila on eläinsuojelukeskuksen yhteydessä toimiva kahvila, jota pyöritetään vapaaehtoisvoimin. Kahvila sijaitsee Lappeenrannan Mustolassa. Julkisella liikenteellä pääsee kulkemaan keskukselle. Vapaaehtoiset ilmoittautuvat haluamiinsa vuoroihin. Kahvila on auki yleensä lauantaisin klo 14-17 ja lisäksi välillä muina ajankohtina, mikäli vapaaehtoisia löytyy vuoroihin. Voit valita miten usein käyt. Osa käy miltei viikoittain ja osa parin kuukauden välein. Jokaisen apu on arvokasta! Kahvilavapaaehtoiset huolehtivat myyntituotteiden laitosta vitriiniin ja asiakaspalvelusta kahvilan aukiollessa. Tehtäviin perehdytetään.

Voisiko sinusta tulla uusi vapaaehtoinen yhdistyksen kahvilaan? Otathan yhteyttä miun.kahvila@gmail.com


Eläintenhoito eläinsuojelukeskuksella

Eläinsuojelukeskuksella on palkattua henkilökuntaa, jotka vastaavat keskuksen eläinten hoidosta ja hyvinvoinnista. Vapaaehtoiset ovat apuna eläintenhoidossa, pääosin kissojen ja kanien parissa. Työtehtäviin perehdytetään. Henkilökunta vastaa kokonaan kissahotellista, eläinten lääkinnästä ja karanteenissa olevien kissojen hoidosta. Vapaaehtoistehtävät ovat terveiden kissojen parissa tehtäviä ruokinta- ja siivoustöitä. Voit itse valita haluamasi määrän vuoroja. Osa käy viikottain ja osa kerran parissa kuukaudessa. Kaikkien apu on arvokasta! Keskus sijaitsee Lappeenrannan Mustolassa julkisen liikenteen äärellä.

Vapaaehtoistehtävään on vaatimuksena kohtalainen fyysinen kunto (nostoja, kyykistymistä ja kumarteluja tulee tehtäviä tehdessä), voimassa oleva jäykkäkouristusrokote ja mahdollisten omien kissojen rokotukset tulee olla ajan tasalla. Ohjeet ovat suomeksi, joten suomenkielentaito on välttämätön väärinymmärrysten välttämiseksi.

Tulisiko sinusta uusi vapaaehtoinen eläintenhoitaja? Otathan yhteyttä kasey.vuorovastaava@gmail.com


Kodittomien koirien lenkittäminen

Eläinsuojelukeskuksella asuu myös kodittomia koiria, joiden ulkoiluttamiseen toivotaan apua vapaaehtoisilta. Keskuksen henkilökunta vastaa koirien ruokinnasta ja hyvinvoinnista, sekä huolehtii päivittäisestä liikunnasta. Henkilökunnan avuksi kaivataan vapaaehtoisia auttamaan koirien pitempien lenkkien kanssa. Yhdistyksen koirat ovat usein haastavia, joten kokemattomammille on lenkkikavereita tarjolla harvemmin. Myös helpompia koiria on keskuksella ajoittain, joten kaikentaitoiset koirien ystävät voivat ilmoittautua vapaaehtoistyöhön. Valitset itse haluamasi lenkkikaverin ja sopivat lenkityspäivät! Osa käy miltei päivittäin ja osa harvemmin. Otathan huomioon, että yhdistyksen eläimiä käsitellään ja koulutetaan eläinystävällisin keinoin.

Alkaisitko lenkkikaveriksi kodittomalle koiralle? Otathan yhteyttä kasey.koirat@gmail.com


Yhdistyksellä on tarjolla myös monia muita vapaaehtoistyötehtäviä:

 • Hallitustyöskentely
 • Tiedotustoiminta
 • Taloustiimi/varainhankinta
 • Hautausmaatiimi (esim. talkooapu)
 • Nuorisotoiminta (esim. lapsille suunnatut kerhot tai kouluvierailut)
 • Käsitöiden tekeminen kotona (esim. kirjoneuleet)
 • Käsityö/askartelukerho (kokoontuminen Miulla esim. 1-2kk välein)
 • Jäsenhankinta (esim. tapahtumissa tai internetissä)
 • Tapahtumissa avustaminen
 • Sosiaalinen media (esim. Facebook ja Instagram-julkaisut)
 • Kotisivujen päivittäminen
 • Kuvien ja videoiden kuvaaminen ja editointi
 • Mainosten ja kannatustuotteiden teko
 • Keräysten järjestäminen / keräyspisteiden hoito
 • Kirpputoripaikkojen täydennys / järjestely
 • Kuljetuksissa avustaminen (tarvikkeet ja eläimet)
 • Loukuttaminen (kissapopulaatiot tai yksittäiset kissat)

Näistä tehtävistä voit kysellä lisää kaakkoissuomensey@gmail.com

Jaa sivu