Eläinsuojelukeskus Lappeenrantaan

Kaakkois-Suomen eläinsuojeluyhdistys ry (ent. Lappeenrannan Seudun Eläinsuojeluyhdistys r.y.) on tehnyt eläinsuojelutyötä Lappeenrannan ja lähikuntien alueella 50 vuotta. Viime vuosien aikana toiminta on laajentunut Etelä-Kymenlaaksoon, ja myös Etelä-Karjalassa toimimme nyt isommin kuin koskaan ennen. Vuonna 2020 yhdistys otti vastaan 217 kissaa, 9 koiraa ja 21 muuta pieneläintä. Kissoista populaatiokissoja oli 124. Yhdistyksellä on tällä hetkellä miltei 100 sijaiskodiksi ilmoittautunutta, n. 100 vapaaehtoista yhdistyksen eri tehtävissä, eläinkodissa kaksi palkattua osa-aikaista työntekijää ja yli 20 vapaaehtoista eläinten hoitajaa. Toimipisteemme eläinkoti Pesä on jäänyt pieneksi eikä Pesällä ole mahdollista tilanpuutteen takia hankkia tuloja eri toiminnoilla, joita yhdistys kaipaisi lahjoitusten lisäksi toimintaa rahoittamaan.

Yhdistys siirtyy pian toiminnassaan uuteen vaiheeseen. Olemme saaneet hakemamme luvat ja aloitamme pian eläinsuojelukeskuksen rakennustyöt. Eläinsuojelukeskus rakennetaan vanhaan kanavarakennukseen Mustolaan. Rakennukselle on julkiset yhteydet ja sinne on helppo tulla 6-tietä pitkin. Eläinsuojelukeskus sijaitsee aivan Saimaan kanavan laidalla upealla historiallisella alueella. Meillä on nyt kunnia tarjota rakennukselle uusi elämä eläinsuojelutyön keskuksena. Eläinsuojelukeskus on 345m2 kokoinen tiilirakennus. Pihalla sijaitseva varastorakennus tarjoaa säilytystilaa 100m2 verran. Eläinsuojelukeskukseen tulee tilaa 70 kissalle, 4-8 koiralle ja tilaa löytyy myös kaneille ja jyrsijöille. Keskuksen tiloihin tulee oma eläinklinikka keskuksen kodittomien eläinten hoitoon. Eläinklinikalla järjestetään myös leikkauspäiviä vähävaraisille kissanomistajille. Kissanomistajia palvelee yhdistyksen kissahotelli, jonne voi tuoda lemmikin turvalliseen hoitoon loman ajaksi. Kissahotellissa on oma sisäänkäynti, ilmanvaihto, ym ja se toimii täysin erillisenä yksikkönään, eli hoitokissat eivät ole tekemisissä yhdistyksen muiden tilojen tai eläinten kanssa. Rakennuksen päädyssä on kaunis monikäyttötila, jonne voi tulla kahville, luennolle tai vaikkapa vuokrata tilan kokouskäyttöön. Tilassa ollessasi voit seurata kissojen touhuja, sillä kahteen kissahuoneistamme näkee kahvilasta lasiseinän läpi.

Vuosi 2021 tulee olemaan yhdistyksen toimijoille erittäin kiireinen. Tiedotamme myöhemmin avajaisten ajankohdasta kunhan rakennustöiden aikataulu varmistuu. Tässä vaiheessa kannattaa liittyä eläinsuojelukeskukselle perustetulle fb-sivullemme! Sivulle päivitämme kuulumisia hankkeesta ja ilmoittelemme mm. talkoista. Myöhemmin pääsette mukaan miettimään nimeä keskukselle, kissahotellille, jne. Tehdään tästä meidän kaikkien unelma, ja unelmasta totta yhdessä!

https://www.facebook.com/El%C3%A4insuojelukeskus-101293735293904

Lämmin kiitos Pasi Määttänen- Photography dronekuvista ja upeasta videosta. Iso kiitos kaikille tähän mennessä hankkeen toteutumiseen osallistuneille henkilöille, yrityksille ja yhteisöille! Ja suurimmat kiitokset H & U rakkaudestanne eläimiin ja eläinsuojelutyöhön!

Jaa sivu