Kissaa adoptoimassa?

Kiitos että harkitset tai olet jo päättänyt tarjota kodin kodittomalle kissalle! Ennen kissan muuttoa kotiisi on tärkeää perehtyä kissan hoitoon, ruokintaan, ym. ja tehdä kodistasi kissaturvallinen sekä kissalle viihtyisä paikka. Luethan huolella läpi seuraavat ohjeet:

UUDEN KODIN TARKASTUSLISTA

TÄRKEÄÄ! Käy läpi kohta kohdalta tämä tarkastuslista ja varmista, että olet hankkinut kaikki tarvittavat tarvikkeet, tehnyt kodistasi kissaturvallisen sekä varautunut muiltakin osin kissan muuttoon kotiisi.

Hyvinvoiva kissa (PDF)
Kattava tietopaketti kissan hoidosta ja hyvinvoinnista. 

Pikkupennusta vilkkaaksi vesseliksi (PDF)
Millaista on elämä kissanpennun kanssa? Esitteen on tehnyt Suomen eläinsuojeluyhdistysten kummit ry.

Kissanpäivät kaiken ikää (PDF)
Mitä seniori-ikäisen adoptoijan kannattaa ottaa huomioon? Esitteen on tehnyt Suomen eläinsuojeluyhdistysten kummit ry.

Pissat väärässä paikassa? (PDF)
Ongelmia sisäsiisteyden kanssa? Kannattaa lukea vinkkejä tästä esitteestä. Annamme vinkkejä kissan sisäsiisteysongelmiin joten otathan rohkeasti yhteyttä mikäli kissa ei ole sisäsiisti kodissasi. Esitteen on tehnyt Suomen eläinsuojeluyhdistysten kummit ry.

Kissasi ja sinä (PDF)
Koulutusvinkkejä, ja tietoa ihmisen ja kissan suhteesta. Esitteen on tehnyt Suomen eläinsuojeluyhdistysten kummit ry.

Kissa kaupungissa (PDF)
Millaista on järkevä ja turvallinen kissojen pito? Suomessa kissojen asema on huono ja luonnossa kulkee paljon hylättyjä kissoja. Kissojen leikkauttaminen ja tunnistemerkitseminen olisi tärkeää kissojen aseman parantamiseksi. Kaikki yhdistykseltämme lähtevät kissat ovat tunnistemerkittyjä ja aikuiset / riittävän isot pennut myös leikattuja. Luovutusikäisistä pennuista otamme leikkauspantin, joka palautetaan omistajalle kun saamme nähdä kuitin kissan leikkuuttamisesta. ELÄINSUOJELUYHDISTYKSELTÄ ADOPTOIDULLA KISSALLA EI SAA TEETTÄÄ PENTUJA! Esitteen on tehnyt Suomen eläinsuojeluyhdistysten kummit ry.

Virikkeistä kissasi viihtymään (PDF)
Miten tehdä sisäkissasta onnellinen? Esitteessä on hyviä vinkkejä kissan aktivointiin. Esitteen on tehnyt Suomen eläinsuojeluyhdistysten kummit ry.

Kissojen tutustuttaminen 
Onko perheessäsi ennestään kissa tai useampi? Lue huolella ohjeet uuden kissan tuomisesta kotiisi. Huolellisesti tehty tutustuttaminen säästää kissoja paljolta stressiltä. Tutustuttamalla kissat asianmukaisesti, varmistat että uusi perheenjäsen hyväksytään yhteisöön.

Kissojen kouluttaminen 
Emme salli yhdistyksemme eläimillä käytettävän rankaisuun perustuvia koulutuskeinoja. Näitä ovat mm. sumutepullo, maahan painaminen, alistaminen, ym. Mikäli uuden lemmikin kanssa ilmenee ongelmia, otathan heti yhteyttä meihin, niin mietitään yhdessä eläinystävällinen ratkaisu!

Aran kissan käsittely (avautuu uuteen ikkunaan)
Oletko tarjoamassa kodin aremmalle kissalle? Tutustu huolellisesti oheisiin ohjeisiin.

Tutustu myös SEYn ylläpitämään kissatieto.fi sivustoon! Sivustolla on kattavasti monenlaista tietoutta kissoista. 

Kysythän rohkeasti lisää mikäli kaipaat neuvoja kissasi suhteen kasey.elainkotipesa(at)gmail.com tai p. 050 555 1186.

Jaa sivu