Hoitajaksi eläinkoti Pesälle

Yhdistyksen aktiivit hallituslaisista eläintenhoitajiin työskentelevät yhdistyksen ja Eläinkoti Pesän eteen täysin vapaaehtoisesti ja palkatta. Töitä olisi koko ajan enemmän tarjolla kuin tekijöitä. Hoitajien määrä vaikuttaa myös siihen, montako eläintä pystymme vastaanottamaan sekä montaako eläintä pystymme auttamaan. Jokaisen antama panos eläinkoti Pesän eläinten hyväksi on siis todella tärkeä!

Hoitovuoron toimet vievät aikaa yleensä 2-4 h kissamäärästä riippuen – monet hoitajat viettävät Pesällä aikaa enemmänkin, jos he seurustelevat ja leikkivät eläimien kanssa. Hoitovuoroja voi tehdä yhdessä myös muiden hoitajien kanssa, jolloin itse hoitamiseen kuluu vähemmän aikaa ja eläinten kanssa seurusteluun jää enemmän aikaa. Perehdytykseen kuluu suunnilleen sama aika kun hoitovuoron tekoon, joten perehdytykseen kannattaa varata ainakin kaksi tuntia aikaa. Omat eväät otetaan mukaan. Pesällä on astioita, jääkaappi sekä mikro. Mukaan otetaan myös jotkut huonommat vaatteet, jotka voi pestä 60:ssä asteessa. Hoitajat saavat kengät Pesältä.

Mikäli sinulla on kotona kissoja, huolehdi niiden rokotukset kuntoon ennakkoon (vähintään viikko ennen kuin tulet ensimmäiseen hoitovuoroon), jotta Pesältä ei mahdollisesti kulkeudu niille taudinaiheuttajia (esim. kissaflunssa, kissarutto). Tällä hetkellä kaikki Pesän kissat vaikuttavat terveiltä ja hyvinvoivilta, mutta rokotus on hyvä varotoimenpide ja suojaa kissaa muutenkin esimerkiksi sellaisilta viruksilta, jotka omistaja saattaa kantaa kadulta kengänpohjissaan kotiin.

Ennen hoitovuorojen aloitusta varmista, että sinulla on voimassaoleva jäykkäkouristusrokote. Jos sinulla ei ole tallessa omaa rokotuskorttiasi etkä muista, milloin olet saanut rokotteen, asiaa voi selvittää omalta terveysasemaltaan, yleensä ihan normaalista ajanvarausnumerosta. Jäykkäkouristus-kurkkumätärokote tulee uusia 10 vuoden välein ja sen uusiminen on maksutonta. Lisätietoa: https://www.rokote.fi/rokotteilla-ehkaeistaevaet-taudit/jaeykkaekouristus/

Bussilinjat 2 ja 7 kulkevat Pesän ohi. Lisätietoja reiteistä Lappeenrannan reittioppaasta ja hinnoista kaupungin sivuilla.

Eläinkoti Pesän eläimet hoidetaan pääsääntöisesti kerran päivässä. Joskus joku kissa tarvitsee lääkintää, jolloin hoitovuoron lisäksi tarvitsemme lääkitsijöitä käymään eri aikoina päivässä. Hoitovuoroja saat tehdä niin paljon kuin haluat. Hoito- ja lääkintävuorot varataan sähköisesti maksuttomassa Nimenhuuto-palvelussa.

Voit tutustua eläinkoti Pesän toimintaan tarkemmin nettisivuillamme kohdassa Eläinkoti Pesä. Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi eläintenhoitajaksi sähköpostitse kasey.vuorovastaava(at)gmail.com tai puhelimitse 050 555 1186.

Jaa sivu