Kissa ja eläinsuojelu

SEYn vapaaehtoiset eläinsuojeluneuvojat auttavat myös kissoja ja kissanomistajia. Vuosittain SEYn eläinsuojeluneuvojat käyvät noin 450 kissataloudessa keskustelemassa kissanpito-ongelmista. Useissa tilanteissa neuvot ja ohjeet kissojen omistajille riittävät kohentamaan lemmikkien olosuhteita. Toisinaan kuitenkin eläinsuojeluneuvojat joutuvat siirtämään vakavia tapauksia viranomaisten hoidettaviksi.

Monella SEYn jäsenyhdistyksellä on oma löytöeläintalo. Lisäksi useat yhdistykset koordinoivat kotihoitajien verkostoa. Kotihoitajat pystyvät auttamaan syystä tai toisesta kodittomaksi jääviä eläimiä, kunnes ne löytävät uuden, pysyvän kodin. Yhdistyksillä kuluu kissojen hoitoon runsaasti rahaa. Kissojen perushoito, ruoka, tunnistusmerkinnät, kissanhiekka ja loishäädöt maksavat. Rahaa menee myös kissojen perusterveydenhoitoon, kuten leikkauksiin ja rokotuksiin. Eläinlääkärikulut hoitokissojen sairastuessa voivat nousta suuriksi.

Pääsääntöisesti kaikki SEYn jäsenyhdistyksiltä lähtevät kissat ovat rokotettuja, leikattuja ja tunnistusmerkittyjä. Moni yhdistys steriloi ja kastroi kissat jo pentuna. Mikäli leikkausta ei ole tehty, omistaja sitoutuu leikkauttamaan kissan määräaikaan mennessä.

Kuva: Hanna K. Heikkilä

Jaa sivu
Skip to content