Eläinohjelma-vetoomuksen allekirjoitti yli 11 000 eläinten ystävää

24.5.2023

Toiminnanjohtajamme Kati White luovutti Eläinohjelma-vetoomuksen kokoomukselle ja pyysi, että hallitus sisällyttää Eläinohjelmamme hallitusohjelmaansa. Vajaassa kahdessa kuukaudessa vetoomuksen allekirjoitti 11 033 eläinten ystävää.

Uusi hallitus voi päätöksillään vaikuttaa jopa miljardien eläinten elämään vuosittain. Toteutuessaan Eläinohjelma parantaisi eläinten hyvinvointia Suomessa, EU:ssa ja jopa muualla maailmassa. Tällä vaalikaudella aletaan työstää uuden eläinten hyvinvointilain asetuksia, ja samaan aikaan EU uudistaa eläinsuojelulainsäädäntöään. Hallitus päättää Suomen kannoista siihen, miten eläimiä saa jatkossa pitää EU:ssa.

Kansallinen eläinten hyvinvointilaki jäi kauas edistyksellisestä, mutta nyt EU tavoittelee maailman edistyksellisintä eläinsuojelulainsäädäntöä, joka voisi parantaa eläinten hyvinvointia myös Suomessa. Esimerkiksi eläinten liikkumismahdollisuuden turvaaminen jäi Suomessa puolitiehen. EU:hun sen sijaan kaavaillaan häkkikasvatuskieltoa tuotantoeläimille, ja myös turkistarhauksen kieltämistä harkitaan.

Hallitusneuvottelut käyvät nyt kuumina ja pyrimme kaikin keinoin vaikuttamaan niihin eläinten puolesta. Vetoomus on tässä tärkeä työkalu. Kiitos siis jokaiselle allekirjoittajalle!

P.S. Työmme ei olisi mahdollista ilman lahjoittajia. Voit halutessasi tukea työtämme eläinten puolesta sopivaksi katsomallasi tavalla ja summalla. Kiitos tuestasi! https://sey.fi/lahjoita/

Jaa sivu
Skip to content