Pulla säästyi rotanmyrkyltä ja sai mahdollisuuden elää

25.9.2021

Pulla syntyi pieneen tallikissojen muodostamaan populaatioon talvella 2014. Kissojen omistaja oli kyllästynyt tontillaan liikkuviin villiintyneisiin kissoihin ja halusi lopettaa populaation myrkyttämällä kissat rotanmyrkyllä.


Kissojen omistajan luona vieraillut ihminen halusi pelastaa edes yhden pennun kissoja uhkaavalta karulta kohtalolta. Pentu vältti rotanmyrkyn, mutta se vieroitettiin emostaan vain kolmen viikon ikäisenä pikkupentuna. Pentu olisi tarvinnut emonsa hoivaa ja emonmaitoa vielä usean viikon ajan.

Joitakin kuukausia ja mutkia myöhemmin pentu siirrettiin auttajansa luota Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistykselle uutta kotia etsimään ja se sai nimen Pulla. Kävi ilmi, että pennun rotanmyrkyltä pelastanut ihminen ei hyvistä aikeistaan huolimatta ollut osannut ottaa pikkupennun erityistarpeita huomioon.

Eläinsuojeluyhdistykselle saapuessaan Pulla kärsi suolinkaisista ja kroonisesta ripulista. Vain kolmeviikkoiselle Pullalle oli mitä todennäköisimmin emonmaidonkorvikkeen sijasta tarjoiltu pennulle sopimatonta ruokaa. Liian varhaisen emosta vierottamisen ja sopimattoman ruokavalion arvellaan vahingoittaneen Pullan suolistoa pysyvästi.

Myöhemmin selvisi, että heikot lähtökohdat ja puutteellinen ravinto pentuna olivat lisäksi saaneet aikaan kehityshäiriön Pullan selkärangassa. Selkärangan ongelmista johtuen pulla ei hypi vaan mieluummin kiipeää.

Uudessa kodissaan Pulla saa asianmukaista hoitoa ja sen erityistarpeet osataan ottaa huomioon. Heikoista lähtökohdistaan huolimatta Pulla on sosiaalinen ja ihmisrakas kissa, joka saa nyt hyvää hoitoa ja ehdotonta rakkautta.

Villiintyneeseen kissapopulaatioon syntyvän kissan kohtalo on usein karu. Kissat jätetään usein oman onnensa nojaan ja ne saatetaan lopettaa laittoimin keinoin. Sinä voit auttaa Pullan kaltaisia kissoja saamaan osakseen hyvää kohtelua ja turvallisen kodin.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Lahjoita

Eläinystävällinen maailma on joka päivä askeleen lähempänä. Sinun lahjoituksesi ansiosta yhä useampi koditon…

Lue lisää

Osallistu ja vaikuta

Eläinsuojelu on tekoja ja toimintaa! Eläimet tarvitsevat apua. Voit auttaa eläimiä esimerkiksi ryhtymällä…

Lue lisää

Vapaaehtoistyötä eläinsuojelun parissa

Ryhdy eläinsuojelijaksi ja aloita vapaaehtoistyö eläinten hyväksi. Vapaaehtoistyössä pääset auttamaan eläimiä, tapaamaan muita…

Lue lisää

Iso-Allan, ainoa kissapopulaatiosta henkiin jäänyt

Hyvinkään eläinsuojeluyhdistys sai valvontaeläinlääkäriltä pyynnön lähteä loukuttamaan suuri kissapopulaatio paikkakunnalla sijaitsevan maatalon pihapiiristä. Paikan päällä vapaaehtoiset eläinsuojelijat kohtasivat kauhean näyn, kun erittäin huonokuntoisia kissoja alkoi ilmestyä eri puolelta pihapiiriä.

Lue lisää
Jaa sivu
Skip to content