Eläinten viikko 2011 Pidä huolta pienistäkin

13.5.2014

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto haluaa muistuttaa Eläinten viikolla eläinten hyvästä kohtelusta ja eläinsuojelun tärkeydestä lasten ja nuorten arjessa. SEYn mielestä eläinsuojelussa tieto yhtä tärkeää kuin tunne.

Vuonna 2011 SEYn Eläinten viikon teemana on kanien ja pikkujyrsijöiden hyvinvointi ja hoito. Kaneja, jyrsijöitä ja muita pieniä eläimiä pidetään usein helppoina lasten lemmikkeinä. Niidenkin hoidossa lapsi kuitenkin tarvitsee tietoa ja aikuisten opastusta enemmän kuin usein tiedetään. Pienlemmikkien hyvä hoito on tärkeää muun muassa siksi, että kaikki nisäkkäät kokevat kivun, pelon ja mielihyvän yhtä voimakkaina – oli kokijana sitten hiiri, koira tai hevonen. Tieto onkin avain lemmikin hyvään hoitoon.

SEY on tehnyt kaneista ja pikkujyrsijöistä Pienistä pitäen -tietopaketin, joka on suunnattu ensisijaisesti alakouluikäisille. Kouluopetuksen lisäksi aineisto soveltuu käytettäväksi mm. luonto- ja eläinkerhoissa, partiossa ja 4H-toiminnassa.

Pienistä pitäen -vihkoseen liittyviä tehtäviä ja vanhemmillekin sopivaa lisätietoa on netissä osoitteessa lemmikkitieto.fi.

Opasta voi tilata osoitteesta sey@sey.fi tai p. 0207 528 420.

Jaa sivu
Skip to content