Eläinten viikko alkaa 4.10. – SEY järjestää valtakunnallisen Eläinten viikon keräyksen eläinten hyväksi

2.10.2014

Tiedote 2.10.2014

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto kerää Eläinten viikolla 4.-10.10. lahjoituksia eläinsuojelutyöhön Suomessa.

Eläinten viikon keräys avataan 4.10. klo 14 Helsingissä Elielinaukiolla. Kerääjät ottavat vastaan rahalahjoituksia eläinten hyväksi tehtävään työhön koko Eläinten viikon ajan 4.-10.10. klo 14-18 Helsingin Rautatieasemalla. Lahjoituksen voi tehdä myös verkossa tai tekstiviestillä. Eläinten hyväksi kerätyn rahan kertymistä voi seurata virtuaalisen keräystonkan avulla osoitteessa elaintenviikko.fi. Myös lukuisat SEYn jäsenyhdistykset eri puolilla maata järjestävät Eläinten viikon keräyksiä sekä muita omia tapahtumia.

– Me haluamme, että jokainen eläin saa hyvän elämän syntymästä kuolemaan. Sen vuoksi järjestämme keräyksen eläinten puolesta. Keräyksen tuotot käytetään Eläinten viikon kampanjatyöhön, jonka tavoitteena on parantaa nautojen hyvinvointia. Osa keräyksen tuotosta ohjataan jäsenyhdistyksillemme, jotka tekevät eläinsuojelutyötä eri puolilla maata, sanoo SEYn toiminnanjohtaja, eläinlääkäri Kati Pulli.

Eläinten viikon keräystä kutsutaan myös nimellä Tonkkakeräys. SEYn vuoden 2014 Eläinten viikon teemana on nauta, josta keräyksen nimi on johdettu.

Lisätietoja: Eläinten viikko

Eläinten viikkoa vietetään tänä vuonna nautateemalla. Noin 100 000 koululaista ja opiskelijaa on saanut käyttöönsä SEYn maksuttoman nauta-aiheisen materiaalin. SEY on avannut myös Nautatieto.fi -nettisivuston kaikille naudoista ja niiden hyvinvoinnista kiinnostuneille. SEY jäsenyhdistyksineen järjestää Tonkkakeräyksen lisäksi tapahtumia, luentoja, ruokakeräyksiä ja eläinten tunnistusmerkintätapahtumia ympäri Suomen. Lue lisää: elaintenviikko.fi

Eläinten viikko järjestetään joka vuosi 4.-10.10. eläinten kunniaksi. Eläinten viikon ensimmäinen päivä 4.10. on Maailman eläinten päivä ja eläinten suojeluspyhimyksen Fransiskus Assisilaisen muistopäivä. Sitä on vietetty ympäri maailman jo vuodesta 1931. Eläinten viikko on suomalainen keksintö ja sillä on kunnioitettu eläimiä SEYn aloitteesta vuodesta 1959 lähtien. Tänä vuonna Eläinten viikon teema on nauta.
Lue lisää Eläinten viikon tapahtumista: www.elaintenviikko.fi

SEY

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto on vuodesta 1901 eläinsuojelutyötä tehnyt Suomen suurin eläinsuojelujärjestö ja eläinsuojelun asiantuntija. SEYn toimialaan kuuluvat kaikki eläimet ja liiton toiminta kattaa koko maan. SEYllä on 42 jäsenyhdistystä ja noin 70 eläinsuojeluneuvojaa eri puolilla Suomea. Eläinsuojelutyö Suomessa on miltei kokonaan yksityisten lahjoitusten varassa. 

www.sey.fi

Aura Yliselä
Varainhankkija
SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto
aura.ylisela@sey.fi
p. 040 830 1709

Kati Pulli
toiminnanjohtaja
kati.pulli@sey.fi
GSM 050 371 2740

Kuva: Marjo Kokkonen

Jaa sivu
Skip to content