Ensimmäiset beaglet lähtivät uusiin koteihin eilen

27.3.2015

Ilouutisia!

Kaksi ensimmäistä koe-beaglea lähtivät uusiin koteihinsa eilen torstaina. Molemmat beaglet, Juri ja Jutta, muuttivat paikkoihin, joissa on jo koiria. Kummassakin kodissa on beagle entuudestaan, joten rotu ja sen tarpeet ovat näille kodeille tuttuja.

Juri, vilkas pieni ilopilleri, sai uuden kodin maatilalta ja Jutta, hieman toveriaan arempi persoona, sai kodin rauhaisasta omakotitalosta metsän laidalta, kahden muun koiran kaverina. Uudet kodit ovat tottuneita koirakoteja, joissa tiedetään, että beagle on rotuna aktiivinen ja kaipaa paljon tekemistä. He ymmärtävät myös, että ympäristön muutos voi alkuun aiheuttaa koirissa epänormaalia käytöstä ja koirat tarvitsevat aikaa sopeutua uuteen elämään.

 Koirien kotiuttamisprosessi alkoi jo viime vuoden puolella, kun koiria alettiin viedä ulos kävelyille. Koirat tottuivat hihnassa ulkoiluun nopeasti ja niitä on ollut helppo kouluttaa makupalojen avulla. Samalla koiria on totutettu erilaisiin asioihin sekä vieraiden ihmisten ja koirien kohtaamiseen. Koirat osaavat jo tehdä tarpeensa ulos lenkillä, mutta ne eivät ole vielä sisäsiistejä.

Kaikki kahdeksan koiraa ovat reippaita ja aktiivisia. Osa on hieman ujompia, osa rohkeampia – omanlaisiaan persoonia kaikki. Kotien valinta on monitahoinen tehtävä. Jokaiselle koiralle on etsittävä juuri sille sopiva paikka. Lisää koiria on lähdössä uusiin koteihinsa pian. Me SEYssä seuraamme niiden elämän uutta vaihetta ja olemme uusien omistajien tukena kotiutumisprosessissa.

SEY kiittää Helsingin yliopistoa yhteistyöstä. On hienoa, että yliopisto on lähtenyt projektiin omasta aloitteestaan!

SEY auttaa monia eläimiä uuden elämän alkuun. Toimintamme on mahdollista vain lahjoitusvaroin. Halutessasi voit tukea toimintaamme lahjoittamalla.

Kuvat: Suvi Pousi

 

 

Jaa sivu
Skip to content