Erauspennun metsästys ei ollut eettistä

25.8.2023

Viime sunnuntaina 20.8. alkoi karhunmetsästyskausi. Nyt uutisiin on noussut Eduskunnan eräkerhon kaatama erauspentu, jonka ruumiin kanssa poseeraten eräkerho julkaisi kuvan. Erauspentu on alle kahden vuoden ikäinen karhunpentu, joka on jo vieraantunut emostaan.

Kritisoimme eduskunnan eräkerhon virkistystarkoituksessa suorittamaa karhunpennun kaatoa ja siihen liittyvää viestintää.

SEY Suomen eläinsuojelu ei hyväksy metsästystä, kun se tapahtuu ainoastaan urheilu- ja virkistystarkoituksessa. Hyväksymme metsästyksen vain sellaisissa tilanteissa, joissa metsästyksen tavoitteena on ravinnon hankkiminen tai asianmukaisesti perusteltu kannan säätely ja joissa metsästetään ainoastaan eläinten hyvinvoinnin kannalta parhailla menetelmillä.

Eduskunnan eräkerhon metsästystä ei toteutettu eläimen hyvinvoinnin kannalta parhailla menetelmillä. Suuren aseistetun ihmisjoukon jahdin kohteena oleminen on väistämättä tuottanut pennulle kuolemaa edeltävinä hetkinä äärimmäistä tuskaa, kärsimystä ja stressiä.

Kehotamme eräkerhon jäseniä jatkossa tarkempaan harkintaan metsästystapahtumista viestiessään. Karhun kanssa poseeraaminen normalisoi ja viihteellistä eläinten kärsimystä. Se myös esittää metsästyksen ensisijaisesti virkistyksellisenä ja viihteellisenä toimintana. Kuva esineellistää metsästetyn eläimen ja ohittaa sen kokemuksen tuntevana, yksilöllisenä olentona.

Metsästäjien eettisessä ohjeessa kehotetaan kunnioittamaan saalista ja käsittelemään sitä arvostaen. Tässä tehtävässä Eduskunnan eräkerho epäonnistui täydellisesti.

Jaa sivu
Skip to content