Faunatar Turtolalle Eettisen eläinkaupan sertifikaatti

18.2.2019

Faunatar Turtolalle luovutettiin lauantaina 16.2.2019 Eettisen eläinkaupan sertifikaatti. Faunatar Turtolasta tuli 18. eläinkauppa Suomessa, joka on sertifioitu eettisestä toiminnastaan.

Eettisen eläinkaupan sertifikaatin avulla kuluttajan on mahdollista erottaa eläinkauppojen joukosta ne, jotka erityisesti panostavat eläinten hyvinvointiin sekä tiedon jakamiseen eläinten tarpeista ja hyvästä hoidosta. Sertifikaatti on osoitus eläimen hankkijalle siitä, että liike toimii eettisesti.

Eettisen eläinkaupan sertifikaatti hakeminen oli Faunatar Turtolalle itsestäänselvyys.

– Meidän arvomme ovat hyvin samanlaiset kuin Eettisen eläinkaupan sertifikaatin arvot. Meille on sydämen asia, että eläimet hoidetaan hyvin meillä liikkeessä, mutta myös asiakkaan kotona. Tärkein työmme on varmistaa, että asiakkaalla on tarvittavat tiedot eläimen hyvään hoitamiseen, sanoo Faunatar Turtolan kauppias Aila Lind.

Faunatar Turtola on Faunatar-ketjun 12. liike, joka saa Eettisen eläinkaupan sertifikaatin. Järjestelmässä mukana oleminen edellyttää liikkeeltä jatkuvaa kehittymistä eläinten hyvinvoinnin ehdoilla. Faunatar Turtola korostaa toiminnassaan erityisesti kotimaisuutta.

– Meillä myynnissä olevat eläimet ovat peräisin kasvattajilta, jotka asuvat mahdollisimman lähellä. Kasvatamme myös jonkin verran itse eläimiä myyntiin. Periaatteemme on, että emoeläin myydään poikasten kanssa asiakkaalle, jotta sekin pääsee hyvään kotiin eikä sitä käytetä liian monta kertaa poikasten tekoon, Lind kertoo.

Lehdistön edustajat ja muut asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleet tilaisuuteen. Sertifikaatin luovutuksen jälkeen on varattu aikaa haastatteluille. Sertifiointitilaisuus järjestetään lauantaina 16.2. kello 13 alkaen Faunatar Turtolassa osoitteessa Martinpojankatu 4.

Lisätietoja:

 – Eettisen eläinkaupan sertifikaattijärjestelmä on uraauurtava ja maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen hanke. Järjestelmän tavoitteena on edistää eläinliikkeissä myytävien lemmikkieläinlajien hyvinvointia sekä liikkeissä että omistajiensa hoidossa. Sertifioiduissa liikkeissä pidettäville eläimille on luotu hoito- ja olosuhdestandardit, jotka ylittävät voimassa olevan eläinsuojelulainsäädännön vähimmäisvaatimukset. Lisäksi eläinten hankkijoille jaetaan lajikohtaiset hoito-ohjeet, jotka perustuvat viimeisimpään tutkimustietoon.

– Sertifioidut liikkeet sitoutuvat siihen, että liikkeessä ei myydä luonnosta pyydystettyjä nisäkkäitä tai lintuja. Lisäksi myynnissä pidetään ainoastaan riittävän suuria, sertifikaatin olosuhdestandardit täyttäviä häkkejä ja terraarioita sekä eläimille turvallisia virikkeitä.

 -SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto hallinnoi sertifiointityöryhmää, joka vastaa laatujärjestelmän kehittämisestä ja sertifikaattien myöntämisestä. Järjestelmää on kehitetty yli kymmenen vuoden ajan.

– Eettisen Eläinkaupan Sertifikaattijärjestelmän kotisivut: www.eesp.fi

Aila Lind
Faunatar Turtola
p. 050 311 0444
turtola@faunatar.fi

Johanna Valo
Toimitusjohtaja, Faunatar
P. 040 051 2762
Johanna.valo@faunatar.fi 

Paula Hirsjärvi
Eettisen Eläinkaupan Sertifiointityöryhmän puheenjohtaja
p. 050 490 0312
paula.hirsjarvi@gmail.com

Kuva: Johanna Valo 

 

 

Jaa sivu
Skip to content