He ottivat turkisalalta rahaa eduskuntavaaleissa 2011

23.3.2015

Millaisia asioita sinun ehdokkaasi edistää? Poliitikkojen erilaisten sidonnaisuuksien ja asenteiden selvittäminen auttaa äänestäjää tekemään mahdollisimman tietoisen ja hyvän vaalipäätöksen. Vaalirahoitus antaa viitteitä arvoista, joiden takana ehdokkaasi seisoo. Jos eläinsuojelu on sinulle tärkeää, huomioithan sen myös äänestysvalinnoissasi.

Eduskuntavaalit lähestyvät ja kilpailu paikoista tiivistyy. SEYn tavoitteena on saada eduskuntaan mahdollisimman eläinsuojelumyönteinen kokoonpano. Seuraavalla kaudella päätetään eläinten hyvinvoinnista pitkälle tulevaisuuteen, sillä eläinsuojelulain kokonaisuudistuksen pitäisi vihdoin valmistua. Poliitikoilla on korkeimpana lainsäätäjätahona siinä erittäin suuri rooli.

SEY ja Animalia julkaisevat tietoa ehdokkaiden eläinsuojelukannoista äänestysvalintojen helpottamiseksi yhteisellä eläinpolitiikka.net -sivustollaan. Eläinpoliittisen vaalikoneen ja Eläinsuojelulaki 2015 -sitoumuksen lisäksi olemme selvittäneet ehdokkaita rahoittavia tahoja erilaisten sidonnaisuuksien osoittamiseksi.

Tänään julkaisimme listan henkilöistä, joita turkisala on tukenut rahallisesti viime eduskuntavaaleissa.

Lisää tietoa ehdokkaiden eläinsuojeluasenteista: eläinpolitiikka.net.

Alla listatut henkilöt ovat ottaneet turkisalalta * rahaa vastaan vaalityöhönsä. Näistä henkilöistä noin puolet on nykyisiä kansanedustajia. Vuoden 2015 vaalirahoitus ei ole vielä tiedossa.

1 000 euroa:
Esko Ahonen (kesk.)
Mika Lintilä (kesk.)
Tuomo Puumala (kesk.)
Antti Rantakangas (kesk.)
Jari Leppä (kesk.)
Antti Kurvinen (kesk.)
Eero Isomaa (kesk.)
Lasse Hautala (kesk.)
Paula Sihto (kesk.)
Markku Koski (kesk.)
Anna-Maja Henriksson (r.)
Mats Nylund (r.)
Ulla-Maj Widerroos (r.)
Mikko Ollikainen (r.)
Mikael Käld (r.)
Paula Risikko (kok.)
Petri Pihlajaniemi (kok.)
Wille Rydman (kok.)
Janne Sankelo (kok.)
Seppo Kahilainen (kok.)
Heikki Arikka (kok.).
Alpo Ylitalo (ps.)
Reijo Hongisto (ps.)
Vuokko Lahti (ps.)
Juha Mäenpää (ps.)
Marjatta Vehkaoja (sd.).
Mia-Petra Kumpula-Natri (sd.).
Peter Östman (kd.)
Stefan Håkans (vas.)
Kirsti Vehmas (vas.)

1 500 euroa:
Sirkka-Liisa Anttila (kesk.)
Timo Laaninen (kesk.)
Paula Lehtomäki (kesk.)
Tapani Mäkinen (kok.)
Pekka Ravi (kok.)
Astrid Thors (r.)
Timo Soini (ps.) (tuki ohjattu puolueelle)

6 000 euroa:
Steven Frostdahl (sd.)

Lisäksi:
Turkistuottaja Oyj:n edustajat ovat osallistunut Mari Kiviniemen (kesk.) seminaariin, jossa osallistumismaksu oli 1 250 euroa. Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liiton edustaja on osallistunut Kiviniemen aamukahviseminaariin (350 euroa).

* Turkisala, eli Turkistuottajat Oy, Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liitto ry, Pohjois-Suomen Turkiseläinten Kasvattajat ry sekä Svenska Österbottens Pälsdjursodlarförening rf tukivat oman ilmoituksensa mukaan edellä mainittuja ehdokkaita kevään 2011 eduskuntavaaleissa. Tiedot on kerätty uutisista ja alan omasta lehdestä.

Jaa sivu
Skip to content