Helinä Ylisirniö jatkaa SEYn puheenjohtajana

23.11.2016

TIEDOTE 22.11.2016

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitolle on valittu uusi liittohallitus. FM, yrittäjä Helinä Ylisirniö jatkaa liittohallituksen puheenjohtajana hallituskauden 2017–2018. Ylisirniö työskentelee tällä hetkellä Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskuksessa CIMO:ssa ohjelma-asiantuntijana. Ylisirniö on toiminut SEYn toiminnanjohtajana vuosina 2006–2013.

SEYn liittohallitukseen valittiin kolme uutta jäsentä seuraavalle kolmivuotiskaudelle. Liittohallituksen varsinaiseksi jäseneksi valittiin helsinkiläinen eläinlääketieteen tohtori Sanna Hellström, joka työskentelee Korkeasaaren johtajana. Hellström on aiemmin toiminut pitkään tutkimus- ja opetustehtävissä Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa sekä Suomen Eläinlääkäriliiton puheenjohtajana.

Liittohallituksen varsinaiseksi jäseneksi valittiin myös laihialainen hevosalan yrittäjä Milla Routamaa, joka työskentelee ratsastuskouluyrittäjänä ja sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaajana. Routamaalla on vuosikymmenten kokemus hevosalalta ja hän muun muassa toimii hevosseura Vaasan Hubertus ry:n puheenjohtajana.

Liittohallituksen varajäseneksi kolmivuotiskaudelle valittiin turkulainen tietojenkäsittelytieteen maisteri Santeri Pienimäki. Pienimäki on kokenut järjestöaktiivi, jolla on kokemusta muun muassa järjestövarainhankinnasta ja vankka poliittisen kentän tuntemus. Pienimäki on toiminut pitkään SEYn jäsenyhdistyksessä Hausjärven eläinsuojeluyhdistyksessä ja on SEYn toisen kauden liittovaltuustoedustaja.

Vuonna 2017 SEYssä vietetään luonnonvaraisten eläinten vuotta. Helsingissä 19.11. pidetyssä SEYn liittokokouksessa hyväksyttiin useita luonnonvaraisia eläimiä koskevia linjauksia.

SEY on Suomen suurin eläinsuojelujärjestö ja eläinsuojelun asiantuntija. SEYllä on yli 9 000 jäsentä, 41 jäsenyhdistystä ja yli 80 vapaaehtoista eläinsuojeluneuvojaa. SEYn toimialaan kuuluvat kaikki eläimet ja liiton toiminta kattaa koko maan.

Haastattelut:

Maria Lindqvist
Toiminnanjohtaja (vs.)
puh. 050 371 2740 
maria.lindqvist@sey.fi

Helinä Ylisirniö
Puheenjohtaja
P. 045 356 0267
helinay@sanamaakari.fi

Jaa sivu
Skip to content