Jonille ja Junnulle etsitään rauhallista ja sitoutunutta kotia

15.4.2015

Kahdeksan tutkimuskäyttöön tavoitekasvatettua beaglea Helsingin yliopiston koe-eläinkeskuksesta sijoitetaan yksityisiin koteihin loppuelämänsä ajaksi kevään aikana. Muuttuneen tilanteen vuoksi vielä kaksi entistä tutkimuskoiraa etsii edelleen kotia.

Joni ja Junnu ovat 8-vuotiaita leikattuja urosbeagleja, jotka sijoitetaan ensisijaisesti samaan kotiin. Molemmat koirat ovat luonteeltaan rauhallisia ja kävelevät nätisti hihnassa. Pienet lapset ovat Junnun mielestä pelottavia, joten toivomme, ettei niitä ole koiraparin uudessa perheessä. Junnun sopeutumista luultavasti myös nopeuttaa, jos kodissa ei ole entuudestaan muita koiria. Etsimme ensisijaisesti koiratonta kotia, mutta myös sellaiset kodit, joissa on vakaa ja muiden koirien kanssa hyvin toimeentuleva koira ovat mahdollisia.

Joni on koirista suurempi ja sporttisemman mallinen. Joni on ystävällinen, tasapainoinen, rauhallinen ja ihmisrakas. Se rakastaa maharapsutuksia ja on reipas lenkkeilijä. Joni nauttii erityisesti ihmisen huomiosta ja kaikessa mukana olemisesta. Se lenkkeilee hihnassa nätisti maata nuuhkien. Sisällä se hakeutuu pehmeälle pedille rapsuteltavaksi. Jonin paheena on vaatteiden varastelu ja niiden syöminen, mikä tulee ottaa huomioon uudessa kodissa koirien turvallisuuden vuoksi.

Junnu on koirista herkempi, mutta aivan ihana tutun ihmisen kanssa. Junnu on hyvin sympaattinen ja suloinen pieni koira. Sisällä Junnu hakeutuu ihmisen vierelle ja se pitää aivan erityisesti takamuksen päältä rapsuttelusta. Hihnalenkeillä Junnua välillä pelottavat vieraat ihmiset, koirat ja pienet lapset. Tällöin Junnu saattaa vetää hihnassa. Junnu siis tarvitsee ihmisen tukea ja apua vaikeissa tilanteissa, mutta se palkitsee luottamuksellaan. Ihanteellinen koti on rauhallisella paikalla sijaitseva omakotitalo.

Viisi kahdeksasta tavoitekasvatetusta beaglesta on jo sijoitettu uusiin koteihin ja yksi lähtee uutiin kotiin pian. Kaikkien koirien sopeutuminen uusiin koteihin on edennyt hyvin. SEY tarjoaa tukea ja koulutusta kaikkien beaglejen uusille omistajille. 

Voisitko sinä olla Jonin ja Junnun uusi ihminen?

Koiria koskevat kyselyt pyydetään lähettämään ensisijaisesti sähköpostitse ann-mari.bergstrom@sey.fi. Lisätietoja puhelimitse p. 040 830 1716 pääsääntöisesti arkisin klo 10-15.

Lue lisää: Kysymyksiä ja vastauksia tavoitekasvatettujen koirien kotiuttamisesta

 Kuvia Jonista:

Kuvia Junnusta:

Kuvat: Suvi Pousi

Jaa sivu
Skip to content