Kalevauva.fi julkaisi hylätyille kissoille omistetun kappaleen – Kalevauva.fi on SEYn Kissakriisi-kampanjan suojelija

4.10.2020

Suomessa hylätään vuosittain yli 20 000 kissaa. Tietoisuus Suomen kissakriisistä ja erityisesti populaatiokissaongelmasta on silti vähäistä. SEY Suomen eläinsuojelu ja Kalevauva.fi-yhtye haluavat lisätä tietoa kissakriisistä ja nostaa kissan arvoa musiikin voimalla.

Kalevauva.fi julkaisi Eläinten päivänä 4.10. hylätyille kissoille omistetun kappaleen. Lupaa ettet hylkää mua -niminen kappale on Kalevauva.fi:n säveltämä ja kissojen sanoittama.

Kalevauva.fi on lisäksi Kissakriisi-kampanjan virallinen suojelija.

– Kun meitä pyydettiin mukaan kampanjaan ja kampanjan suojelijaksi, olimme mukana jo ennen kuin kukaan ehti kissaa sanoa, kertoo Kalevauva.fi-yhtyeen Aapo Niininen.

– Oli hienoa päästä tekemään yhteistyötä kissojen kanssa. Hehän osoittautuivat taitaviksi sanoittajiksi. Olemme ihailleet kissojen musiikkia jo pitkään. Suosikkiartistejamme ovat muun muassa Cat Stevens ja Cat Power, jatkaa Kalevauva.fi-yhtyeen Kimmo Numminen.

– Eläinten hyvinvointi ja oikeudet ovat meillä molemmilla lähellä sydäntä. On ilo olla mukana Kissakriisi-kampanjassa, summaa Numminen.

Kissan arvo ansaitsee korotuksen

Eläinsuojelijat ovat jo pitkään tehneet töitä kissojen aseman parantamiseksi. 

– Kissakriisi on varmasti räikein lemmikkieläimiä koskeva eläinsuojeluongelma Suomessa. Tahtotilaa kissojen auttamiseksi ei silti ole löytynyt, sanoo SEYn toiminnanjohtaja (vs.) Maria Lindqvist.

Lindqvistin mukaan ongelmat johtuvat pitkälti kissan heikosta arvostuksesta: Kun kissoja saa ilmaiseksi, ja kissan arvo omistajalle on vähäinen, voi pienikin taloudellinen panostus eläimeen olla liikaa. Tämä näkyy erityisesti siinä, että kissoja jätetään leikkaamatta, mikä ylläpitää kissakriisiä.

– Kissan leikkauttaminen estäisi ei-toivottujen pentujen syntymisen, mutta valitettavan kissa jätetään usein leikkaamatta tiedonpuutteen tai vanhentuneiden uskomusten takia. Kissanpentuja tapetaan edelleen julmin keinoin, koska se tulee emon leikkauttamista halvemmaksi.

Lindqvistin mukaan arvostuksen puutetta kuvaa hyvin myös se, että vain harva löytöeläintaloon päätynyt lemmikkikissa haetaan takaisin kotiin.

– Osa omistajista jättää kissan noutamatta, koska se koetaan liian työlääksi tai kalliiksi. Löytöeläintalot perivät kissan hoidosta aiheutuneet kulut omistajalta.

– Toivomme, että Kalevauva.fi:n kappale meitä lisäämään tietoisuutta kissojen tilanteesta ja saamaan aikaiseksi kansallisen tahtotilan kissakriisin ratkaisemiseksi, sanoo Lindqvist.

Lupaa ettet hylkää mua -kappaleen musiikkivideo kuvatiin Hartolan seudun eläinsuojeluyhdistyksen tiloissa.

Lisätiedot:

– Kalevauva.fi:n Lupaa ettet hylkää mua -kappaleen jakelee Playground Music Finland ja löytyy radioiden käyttöön ipool-palvelusta.

– Musiikkivideo ladataan sunnuntain 4.10. videopalvelu YouTubeen. Video löytyy myös osoitteesta https://sey.fi/kissakriisi/

– Kissakriisi-kampanjasta löytyy lisätietoa sivustolla https://sey.fi/kissakriisi/

– SEYn Eläinten viikon teema on arvokas kissa ja populaatiokissaongelma. Kalevauva.fi:n julkaisema kappale on osa SEYn Eläinten viikon kampanjaa. Eläinten viikon kampanja käynnistää laajemman populaatiokissakampanjan, joka kestää aina vuoden 2021 loppuun asti. Eläinten viikolla käynnistyvän Kissakriisikampanjan tuotot käytetään kokonaisuudessaan populaatiokissatyöhön.

Haastattelut:

Maria Lindqvist
Toiminnanjohtaja (vs.)
SEY Suomen eläinsuojelu
050 371 2740
maria.lindqvist@sey.fi

Jaa sivu
Skip to content