Keskustan Eläinkauppa toimii eettisesti

18.12.2014

Helsingissä sijaitseva Keskustan Eläinkauppa on yksi kolmestatoista tällä hetkellä Eettisen eläinkaupan sertifikaatin saaneesta liikkeestä. Sertifioidut liikkeet panostavat erityisesti myymiensä eläinten hyvinvointiin sekä asiakkaiden valistamiseen.

– Olemme ylpeitä sertifikaatista! Se takaa asiakkaalle, että tilat, hoito, ravitsemus ja eläinten hankintapaikka ovat asianmukaiset ja eläimet terveitä. Asiakas saa liikkeestä myös kattavat neuvot mukaansa. Osalle asiakkaista sertifikaatti on ollut valintakriteeri lemmikin hankintapaikkaa etsittäessä ja varsinkin nuoria kiinnostavat sertifikaatin kriteerit, kauppiaat Mia Heino ja Tiina Hollmen kertovat.

Keskustan Eläinkauppa kannustaa kysymään rohkeasti eläinkauppiailta neuvoja ja apua ongelmissa.

-On paljon käytännön asioita, joista ei löydy tietoa vain googlettamalla! On äärimmäisen palkitsevaa, kun asiakas kertoo ratkaisuehdotuksemme toimineen myös eläimen parhaaksi.

Eläinkaupassa tiedostetaan alan valitettavat ongelmat. Räikeitä epäkohtia on varsinkin maailmalla, esimerkiksi Yhdysvaltojen valtavat pentutehtaat. Pohjoismainen tapa myydä eläimiä on yrittäjistä kuitenkin varsin järkevä ja eettinen.
– Teemme yhteistyötä hyvien kasvattajien kanssa ja tuntuu usein hämmentävältä, kun osa ihmisistä teilaa kaikki eläinkaupat suoralta kädeltä. Huonoja ja hyviä liikkeitä lienee siinä missä hyviä ja huonoja kasvattajiakin.

Ongelmatilanteita kohdataan kuitenkin myös. Vaikeita tapauksia ovat esimerkiksi ihmiset, jotka haluaisivat ostaa eläimen lahjaksi toiselle, eläinten hamstraajat sekä päihdetaustaiset asiakkaat.
– Onneksi kokemus tuo taidon ohjata asiakas tällöin vielä harkitsemaan asiaa, meillähän ei ole velvoitetta myydä eläintä kenellekään.

Lemmikkiä harkitsevan kehotetaan olevan rehellinen itselleen, ja miettimään, onko hänellä resursseja huolehtia eläimestä hyvin. Riittävätkö aika, raha ja motivaatio pitämään huolta eläimen perustarpeista? Lajivalintaa on myös hyvä pohtia tarkkaan: on eri asia sitoutua kahdeksi vuodeksi hamsteriin kuin kahdeksikymmeneksi kissaan.
– Parhaimmillaan eläin on suunnaton ilon lähde, joka lohduttaa, opettaa empaattisuutta ja hetkessä elämistä sekä tarjoaa loputtomasti pyyteetöntä rakkautta ja kiintymystä!

Näin joulun alla Keskustan Eläinkaupassa valmistaudutaan vuoden kiireisimpään aikaan.
– Kovinakin aikoina ihmiset haluavat ilahduttaa eläinystäviään. Joku satsaa uuteen talvitakkiin, toinen ottaa sen perinteisen kissanminttulelun. Ihmiset pitävät eläimiään perheenjäseninään ja näin pitääkin, kunhan ei unohdeta eläimen lajityypillisiä tarpeita, kauppiaat muistuttavat.

Kerro EESP – sertifikaatista omalle lemmikkikauppiaallesi! Lisätietoja eesp.fi.

Keskustan Eläinkaupan sivuille

Jaa sivu