Leikkiopas auttaa ymmärtämään eläinten kokemusmaailmaa – SEY ja Animalia tekivät leikkioppaan

27.1.2016

TIEDOTE 27.1.2016

Eläimet ovat merkittävä osa yhteiskuntaa. Ne koskettavat kaikkia, oli kyse lemmikeistä, tuotantoeläimistä, koe- tai turkiseläimistä. Kaikilla lapsilla ei kuitenkaan ole kosketuspintaa eläviin eläimiin.

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton ja Animalian tuottamaan toiminnalliseen Erityisiä eläimiä – leikkejä ja tehtäviä eläinsuhteen pohtimiseen -leikkioppaaseen on koottu eläinaiheisia leikkejä, jotka auttavat lähestymään eläinteemaa lasten ja nuorten kanssa.

– Oppaan tavoite on herätellä leikkijöissä kokemus ja ymmärrys eläimen tarpeista ja tunteista. Eläytymällä eläimen asemaan leikkijä voi pohtia omaa eläinsuhdettaan. Se on tärkeää, jotta lapsi oppii kohtelemaan eläimiä hyvin, sanoo SEYn vs. toiminnanjohtaja Maria Lindqvist.

Leikkien kautta opitaan eläinasian ohella monipuolisia taitoja: ryhmässä toimimista, tunneilmaisua vaikeistakin aiheista, keskustelutaitoja ja orastavia kansalaistaitoja.

– Päädyimme tekemään leikkioppaan, sillä olemme saaneet muun muassa opettajilta pyyntöjä toiminnallisista menetelmistä eläinteeman käsittelyyn. Leikkivihkosen avulla vastasimme tähän tarpeeseen. Opas sopii hyvin myös esimerkiksi nuorisotyöhön ja leiritoimintaan, sanoo Animalian vs. toiminnanjohtaja Mai Kivelä

Leikkiopas tukee myös uutta peruskoulutuksen opetussuunnitelmaa, johon tullaan sisällyttämään eläinten hyvinvointi ja lukion osalta eläinetiikka.

Toiminnallinen leikkiopas julkistetaan EDUCA 2016-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 29.–30.1. Maksuttomaan oppaan voi noutaa SEYn ja Animalian yhteispisteeltä tai tilata osoitteista sey@sey.fi sekä animalia@animalia.fi.

Haastattelut:

Maria Lindqvist
vs. toiminnanjohtaja, SEY
P. 050 371 2740
maria.lindqvist@sey.fi

Mai Kivelä
vs. toiminnanjohtaja, Animalia
puh. 050 384 5072
mai.kivela@animalia.fi

Jaa sivu
Skip to content