SEY jakoi Vuoden Eläinsuojeluteko 2017 -palkinnon Korkeasaaren Villieläinsairaalalle

3.10.2017

Kuva jossa oravanpoikanen on pipossa.

TIEDOTE: 4.10.2017

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto juhlii tänä vuonna Suomen 100-vuotista luontoa omistamalla Eläinten viikon 4.–10.10. kotimaamme luonnoneläimille.

Joka vuosi Eläinten viikolla SEY jakaa Vuoden Eläinsuojeluteko -palkinnon henkilölle tai organisaatiolle, joka on toiminnallaan tuonut esiin epäkohtia eläinten oloissa tai edistänyt merkittävällä tavalla eläinten hyvinvointia. Tämän vuoden palkinto jaettiin SEYn Eläinten viikon tilaisuudessa 4.10. Korkeasaaren Villieläinsairaalalle.

SEYn toiminnanjohtajan Kati Pullin mukaan Vuoden Eläinsuojeluteko -palkinnon myöntäminen Korkeasaaren Villieläinsairaalle oli helppo päätös.

– Suomesta puuttuu koko maan kattava luonnonvaraisten eläinten hoitoverkosto, mutta Korkeasaaren Villieläinsairaala on hoitanut työn omalla toiminta-alueellaan mallikkaasti. Villieläinsairaalan työ luonnoneläinten auttamiseksi on arvokasta ja ansaitsee tällaisen tunnustuksen, sanoo Pulli.

Villieläinsairaalan kuraattori Ville Vepsäläisen mukaan Villieläinsairaalan eläintenhoitajat näkevät työssään hyvin konkreettisesti, millaisiin ahdinkoihin eläimet joutuvat ihmisten toimien vuoksi.

– Eläimet jäävät jumiin siimoihin ja koukkuihin ja loukkaantuvat auto-onnettomuuksissa. Jo laki määrää, että hädässä olevaa eläintä pitää auttaa. Koen asian myös niin, että se, miten eläimistä pidetään huolta, määrittää myös jonkinlaisen sivistyksen tason yhteiskunnassamme.

Noin kolmasosa hoitoon tulevista eläimistä on siilejä ja oravia, puolet kaikista lintuja ja puolet nisäkkäitä. Esimerkiksi käärmeitä tai sammakoita tulee hoitoon harvoin, mutta nekin hoidetaan kuntoon mahdollisuuksien mukaan.

– Kaikki eläimet ovat omanlaisiaan ja kiinnostavia. Se, että eläin pääsee takaisin luontoon on aina hyvä palkinto. Emme voi taata, että eläin pärjää, mutta ainakin se on saanut toisen mahdollisuuden elämään.

Korkeasaaren Villieläinsairaalassa palkinto on otettu ilolla vastaan.

– Tämän tunnustuksen saaminen on hienoa, sillä olemme Suomen suurin luonnonvaraisia eläimiä hoitava paikka. Meillä työskentelee äärettömän ammattitaitoinen porukka. On palkitsevaa huomata, että asiantuntemukseemme luotetaan, sanoo Vepsäläinen.


Lisätiedot:

Korkeasaaren Villieläinsairaala: www.korkeasaari.fi/villielainsairaala/

Kuva: Mari Lehmonen/Korkeasaari

Eläinten viikko 4.–10.10.

Eläinten viikon teemana on tänä vuonna luonnoneläimet. Kun luonnoneläimet ja ihmiset asuvat ja liikkuvat samassa ympäristössä, syntyy erilaisia kohtaamisia. Luonnonvaraisia eläimiä vahingoittuu jatkuvasti esimerkiksi liikenteen, roskaamisen ja ihmisen ymmärtämättömyyden seurauksena. Myös hyvää tarkoittavat teot voivat saada vahinkoa aikaan.

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto haluaa Eläinten viikolla muistuttaa eläinten hyvästä kohtelusta. Luonnoneläimistä, niiden elintavoista sekä ihmisen ja luonnoneläinten kohtaamisista on tehty maksuton tietopaketti lapsille ja nuorille. Opasta on tilattu jo yli 120 000 kappaletta kouluihin ja kerhoihin ympäri maan. www.luonnoneläimet.fi -sivustolle on koottu syventävää tietoa luonnoneläimistä, niiden elintavoista ja siitä, miten voimme ottaa luonnoneläimet huomioon omassa arjessamme.

Lisätietoa SEYn Eläinten viikon kampanjasta löydät sivulta www.eläintenviikko.fi. Eläinten viikkoa on vietetty Suomessa SEYn aloitteesta jo vuodesta 1959 lähtien. Eläinten viikon aloittaa kansainvälinen Eläinten päivä, jota juhlitaan vuosittain 4.10.

SEY järjestää 5.10. klo 17–20.30 seminaarin, jonka teema on ”Miten tavallinen kansalainen voi omalla toiminnallaan auttaa luonnoneläimiä?”. Seminaari järjestetään Helsingissä Metropolia Ammattikorkeakoulun auditorio Engel P317:ssa (käyntiosoite Bulevardi 31, Helsinki). Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Seminaarissa luennoivat luontovalokuvaaja, toimittaja ja kirjailija Kimmo Ohtonen, eläintenhoitajien ammatillinen opettaja Päivi Ylikorpi ja SEYn vapaaehtoinen eläinsuojeluneuvoja Mari Waltzer. Tarkempi aikataulu löytyy osoitteesta https://www.sey.fi/seminaari

Haastattelut:

Kati Pulli
Toiminnanjohtaja
P. 050 371 2740
kati.pulli@sey.fi

Annukka Seppävuori
Viestintäpäällikkö
P. 050 557 2463
annukka.seppavuori@sey.fi

Ville Vepsäläinen
Korkeasaaren kuraattori
P. (09) 310 378 79
ville.vepsalainen@hel.fi

Jaa sivu
Skip to content