SEY jakoi Vuoden eläinsuojeluteko -palkinnon Helsingin poliisilaitokselle

4.10.2018

TIEDOTE 4.10.2018

Joka vuosi Eläinten viikolla SEY jakaa Vuoden eläinsuojeluteko -palkinnon henkilölle tai organisaatiolle, joka on toiminnallaan tuonut esiin epäkohtia eläinten oloissa tai edistänyt merkittävällä tavalla eläinten hyvinvointia. Vuoden 2018 eläinsuojeluteko -palkinto jaettiin 4.10. Helsingin poliisilaitokselle eläimiin liittyviin rikoksiin keskittyvän tutkintaryhmän perustamisesta.

SEYn toiminnanjohtajan Kati Pullin mukaan Vuoden 2018 eläinsuojeluteko -palkinnon myöntäminen Helsingin poliisilaitokselle oli helppo päätös.

– Helsingin poliisilaitos perusti ensimmäisenä Suomessa eläimiin liittyvien rikosten tutkintaryhmän. Eläinsuojelurikoksiin erikoistuneet poliisit ovat edellytys sille, että eläimiin liittyvät tapaukset saadaan asianmukaisesti tutkittua ja että lakia rikkoneet saadaan edesvastuuseen, sanoo Pulli.

– Pidämme tärkeänä, että ryhmä pyrkii myös ehkäisemään eläinsuojelurikoksia ennalta ja toimimaan tiiviissä yhteistyössä muiden viranomaisten ja eläinalan toimijoiden, kuten eläinsuojelujärjestöjen kanssa. Eläimen kärsimys on usein suoraan yhteydessä omistajan sosiaalisiin ja muihin elämänhallinnan ongelmiin. On äärettömän tärkeää, että eri toimijat tekevät yhteistyötä apua tarvitsevien ihmisten ja eläinten löytämiseksi.

SEY kiittää Helsingin poliisilaitosta myös tehokkaasta tiedonjaosta. Helsingin poliisilaitos on aktiivisesti tiedottanut tutkintaryhmän perustamisesta ja rohkaissut kansalaisia ottamaan yhteyttä tapauksissa, joissa epäillään eläinten kaltoinkohtelua.

Helsingin poliisilaitoksessa palkinto otettiin ilolla vastaan.

– On selvää, että eläinsuojelurikosten tutkintaryhmä on odotettu ja tarvittu uudistus. Olemme saaneet valtavasti hyvää palautetta ryhmän perustamisesta. On hienoa aloittaa työt näin positiivisessa ilmapiirissä, sanoo eläimiin liittyviin rikoksiin keskittyvän ryhmän tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Anne Hietala.

Lisätiedot:

Helsingin poliisilaitoksen tiedote ryhmän perustamisesta.

Eläinten viikko 4.–10.10.

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto haluaa Eläinten viikolla muistuttaa eläinten hyvästä kohtelusta. Tänä vuonna Eläinten viikon teemana on lemmikin vastuullinen hankkiminen. Lisätietoa SEYn Eläinten viikon kampanjasta löydät sivulta www.elaintenviikko.fi.

Eläinten viikkoa on vietetty Suomessa SEYn aloitteesta jo vuodesta 1959 lähtien. Eläinten viikon aloittaa kansainvälinen Eläinten päivä, jota juhlitaan vuosittain 4.10.

Aikaisemmat Vuoden eläinsuojeluteko -palkitut:

2010 Suvi Ojanperä ja Mikael Lindgren
2011 eläinlääkäri Marjatta Snellman
2012 ylipalomies Vesa Nurminen
2013 läänineläinlääkäri Jessica Löfgren-Eriksson
2014 Eläinsuojelukeskus Tuulispää
2015 tietokirjailija Helena Telkänranta
2016 Team Rokka
2017 Korkeasaaren Villieläinsairaala

Haastattelut:

Kati Pulli
toiminnanjohtaja
P. 050 371 2740
kati.pulli@sey.fi

Maria Lindqvist
viestintäpäällikkö
P. 050 557 2463
maria.lindqvist@sey.fi

Helsingin poliisilaitoksen rikostutkinta
medianumero
P. 0295 475 015

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto on vuodesta 1901 eläinsuojelutyötä tehnyt Suomen suurin eläinsuojelujärjestö ja eläinsuojelun asiantuntija. SEYn toimialaan kuuluvat kaikki eläimet ja liiton toiminta kattaa koko maan.

Jaa sivu
Skip to content