SEY julkaisi maksuttoman oppaan kissan hyvinvoinnista, käyttäytymisestä ja hoidosta

18.8.2014

 

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto on julkaissut kissateemaisen toimintavuotensa huipentumana Hyvinvoiva kissa -oppaan. Opas on tarkoitettu kissan hankkijoille, omistajille ja kaikille muillekin kissoista kiinnostuneille.
Hyvinvoiva kissa – SEYn opas kissanhoitoon perustuu ajantasaiseen tutkimustietoon. Oppaassa kerrotaan mm. kissan alkuperästä, kissan lajityypillisistä perustarpeista ja hoidosta sekä kissan käyttäytymisestä. Oppaassa annetaan myös neuvoja yleisimpien kissaongelmien ratkaisemiseksi.

– Olemme tehneet tämän oppaan avuksi eläinsuojeluyhdistyksille, löytöeläintaloille, kissan hankkijoille ja kaikille muillekin kissojen kanssa toimiville. SEYn jäsenyhdistykset ja muut käytännön työtä tekevät eläinsuojelijat Suomessa käyttävät usein suurimman osan ajastaan kissojen hyväksi tehtävään työhön. Tuhansia kissoja vuodessa leikkautetaan, rokotetaan ja tunnistusmerkitään, minkä jälkeen niille etsitään uusi koti. Aina kissanhankkijoilla ei ole tarpeeksi tietoa kissoista ja kissanhoidosta, ja oppaamme on hyvä peruspaketti kaikkien kissanomistajien avuksi, kertoo SEYn toiminnanjohtaja, eläinlääkäri Kati Pulli.

– Oppaan tavoitteena on edistää kissojen hyvinvointia ja hyvää hoitoa ja ennaltaehkäistä kissaan kohdistuvia eläinsuojeluongelmia. Tämän edellytyksenä on ajantasaisen tiedon levittäminen, asenteiden muuttaminen ja kissan arvostuksen parantaminen. Kissa tarvitsee omistajan, joka huolehtii sen hyvinvoinnista koko elämän ajan, jatkaa Pulli.
Hyvinvoiva kissa -oppaan ovat kirjoittaneet SEYn järjestökoordinaattori Heidi Harmaala ja FM Sonja Nurmi-Tuominen. Oppaan asiantuntijoina ovat toimineet ELT Suvi Pohjola-Stenroos ( DABVP (Feline Practice), kissalääket. erik) ja Helena Telkänranta, joka on eläinten käyttäytymiseen erikoistunut biologi, toimittaja, tietokirjailja ja tutkija. Oppaan toteuttamista ovat tukeneet eläinlääkäriasemaketju Animagi Oy ja Royal Canin Finland Oy.

Opasta jaetaan mm. SEYn jäsenyhdistyksissä, tapahtumissa ja Animagi-eläinlääkäriasemilla. Mm. löytöeläintalot voivat tilata oppaita maksutta myös SEYn toimistolta osoitteesta sey@sey.fi.

Lisätietoja:
Kati Pulli
SEYn toiminnanjohtaja
GSM 050 371 2740
kati.pulli@sey.fi
Maria Lindvist
SEYn viestintäpäällikkö
GSM 050 557 2463
maria.lindqvist@sey.fi

 

Jaa sivu
Skip to content