SEYn Eläinten ystävä -verkkolehti uudistui: uusi Eläintenystävä.fi-sivusto tarjoaa tuoretta ja entistäkin ajankohtaisempaa eläinsuojeluaiheista lukemista läpi vuoden

27.6.2023

Eläintenystävä.fi nostaa esiin ajankohtaisia ilmiöitä ja uutisia eläinnäkökulmasta.

SEYn Eläinten ystävä -verkkolehti uudistui. Uusi, tänään avattu sivusto toimii osoitteessa Eläintenystävä.fi. Verkkolehti nostaa esiin ajankohtaisia ilmiöitä ja uutisia eläinnäkökulmasta.

Eläinten ystävä on eläinsuojelun erikoisaikakauslehti, joka nostaa eläinsuojeluaiheita yhteiskunnalliseen keskusteluun. Käytännössä verkkolehden jutut kattavat eläinsuojelun koko kirjon ruohonjuuritasolta aina yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Lehdessä julkaistaan muun muassa puhuttelevia tositarinoita eläinkohtaloista ja eläinten auttajista, juttuja eläinten asemasta Suomessa ja ulkomailla, uutisia ja artikkeleita tämänhetkisistä eläimiin liittyvistä ilmiöistä sekä syventäviä reportaaseja ajankohtaisista mutta myös vaietuista eläinsuojeluaiheista.

Korkealaatuisesti tuotettujen journalististen tekstien lisäksi verkkolehdessä pääsee lukemaan eläinsuojeluaiheisia kolumneja sekä arvosteluja.

– Eläinsuojeluasiat ovat nousseet yhteiskunnalliseen keskusteluun ennennäkemättömällä tavalla, minkä eteen olemme tehneet paljon työtä erityisesti viime vuosina. Keskustelua käydään kuitenkin usein ihmislähtöisestä näkökulmasta, jolloin eläinyksilön näkökulma ja eläimen itseisarvo sivuutetaan, sanoo SEY Suomen eläinsuojelun viestintäpäällikkö ja Eläinten ystävä -lehden päätoimittaja Maria Lindqvist.

SEY tuottaa uudella verkkolehdellä journalismia, jota tehdään eläinyksilön kokemus keskiössä.

– Uskomme, että siten ymmärrys ja empatia eläimiä kohtaan lisääntyvät, mikä johtaa parempaan eläinten kohteluun ja parempaan eläimiä koskevaan päätöksentekoon, Lindqvist sanoo.

Uudistus korvaa samassa osoitteessa aiemmin toimineen vanhan verkkolehden.

– Verkkolehteämme on julkaistu jo yli viisi vuotta, mutta lukijoiden tarpeet ja tekninen kehitys ovat ajaneet vanhan verkkolehtemme ohi. Kun samaan aikaan kiinnostus eläinsuojelua kohtaan on kasvanut, totesimme, että verkkolehti täytyy uusia. Samalla saimme erinomaisen mahdollisuuden näyttää esimerkillä, miten eläinlähtöistä journalismia on mahdollista tehdä.

Lehden tekoa ohjaavat eläinlähtöisen journalismin periaatteet. Eläinlähtöisen journalismin periaatteisiin kuuluu muun muassa se, että muunlajisten eläinten ääni pääsee kuuluviin mediassa ja julkisessa keskustelussa.

Tutustu uudistettuun Eläinten ystävä -verkkolehteen osoitteessa eläintenystävä.fi.

Haastattelut:

Maria Lindqvist
viestintäpäällikkö, Eläinten ystävä -lehden päätoimittaja
050 557 2463
maria.lindqvist@sey.fi

Jaa sivu
Skip to content