Sinustakin SEYn eläinsuojeluneuvoja? – Valtakunnallinen haku SEYn neuvojaksi perehdyttävään koulutukseen päättyy 15.1.2016!

4.12.2015

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto hakee täydennystä vapaaehtoisten eläinsuojeluneuvojien verkostoonsa. Jos haluat tehdä vaativaa, kiinnostavaa ja merkityksellistä vapaaehtoistyötä ja olet valmis käyttämään siihen useita tunteja viikossa, olet oikea ihminen toimimaan SEYn eläinsuojeluneuvojana.

Tarvitsemme vapaaehtoisia eläinsuojeluneuvojia erityisesti Etelä- ja Keski-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Kymenlaakson ja Lapin maakuntiin, mutta hakemukset ympäri Suomen ovat tervetulleita.

SEY on vuodesta 1901 eläinsuojelutyötä tehnyt Suomen suurin ja vaikuttavin eläinsuojelujärjestö ja eläinsuojelun asiantuntija. SEY toteuttaa käytännön eläinsuojelutyötä 42 paikallisyhdistyksen ja noin 70 vapaaehtoisen eläinsuojeluneuvojan voimin. Liiton muita keskeisiä toimintamuotoja ovat lainsäädäntöön vaikuttaminen, tiedotus, kampanjointi ja muu ennaltaehkäisevä eläinsuojelutyö. SEYn toimialaan kuuluvat kaikki eläimet.

SEYn eläinsuojeluneuvojat antavat neuvoja puhelimitse tai sähköpostitse, ja suurin osa myös tekee saamiensa ilmoitusten perusteella eläinsuojeluneuvontakäyntejä eläinten pitopaikkoihin. SEYn neuvojat tekevät tyypillisesti 50 – 100 käyntiä vuodessa, ja yhteensä käyntejä tehdään vuositasolla noin 2 000 eläintenpitopaikkaan ja neuvoja eläinongelmissa annetaan noin 20 000 kertaa.

SEYn eläinsuojeluneuvojat eivät voi käyntikohteessa antaa määräyksiä vaan ainoastaan neuvoja eläinten hyvästä kohtelusta ja pidosta. Tavallisesti tapaukset selviävät neuvonnalla ja yhteistyöllä eläimen omistajan kanssa. Vakavat tapaukset siirretään eläinsuojeluviranomaisten hoidettavaksi. Eläinsuojeluvalvontaa hoitavat eläinsuojelulakiin perustuen kunnan- ja kaupungineläinlääkärit, valvontaeläinlääkärit, läänineläinlääkärit, terveystarkastajat ja poliisit.

Lisäksi neuvojat tekevät ennaltaehkäisevää eläinsuojelutyötä kertomalla eläinsuojelusta mm. kouluissa, päiväkodeissa, muissa oppilaitoksissa, yleisötilaisuuksissa ja tiedotusvälineissä.

SEYn eläinsuojeluneuvojat eivät saa työstään palkkaa, mutta liitto maksaa eläinsuojeluneuvontakäynneistä kilometrikorvaukset. Lisäksi neuvojat saavat käyttöönsä erilaisia suojavarusteita sekä toimintaa tukevaa materiaalia. Liitto myös järjestää neuvojille säännöllisesti maksutonta täydennyskoulutusta.
SEY on ottanut kaikille neuvojilleen sekä tapaturma- että vastuuvakuutuksen.

SEYn eläinsuojeluneuvojalta edellytetään:

â–ª 25 – 70 vuoden ikää
(Alaikäraja on suositus, yläikäraja sen sijaan ehdoton tapaturmavakuutuksen voimassaolosta johtuen.)

â–ª vahvaa tietopohjaa eläimistä ja eläinten hyvinvoinnin vaatimuksista

â–ª työn tai harrastuksen mukanaan tuomaa kokemusta eläimistä

â–ª eläinsuojelulain tuntemusta

â–ª erinomaisia vuorovaikutus- ja sosiaalisia taitoja

â–ª eläinsuojeluneuvojan eettisten ohjeiden hyväksymistä sekä sitoutumista eettisiin ohjeisiin.

Järjestämme tehtävään perehdyttävän kahden viikonlopun (la-su) mittaisen koulutuksen. Lähiopetuksen lisäksi koulutukseen sisältyy etätehtäviä ja itseopiskelua ennalta määrätyistä materiaaleista. SEYn eläinsuojeluneuvojaksi valitun tulee osallistua molempiin lähiopetusviikonloppuihin ja suorittaa etätehtävät ja perehtyä itseopiskelumateriaaliin.

Koulutuspaikka: Hotelli Cumulus, Jyväskylä
Koulutuksen ajankohdat: 16. – 17.4.2016 ja 14. – 15.5.2016

Koulutus on maksullinen, 150 euroa per viikonloppu. Maksu sisältää koulutusmateriaalit, ruokailut ja majoituksen. Majoitusta ei tarvitse järjestää itse, vaan se hoituu SEYn toimesta.
Maksu on sama myös osallistujille, jotka eivät tarvitse majoitusta.

Koulutuksen sisällöt: Huhtikuun (16. – 17.4.2016) koulutusosiossa on luentoja mm. eläinten hyvinvoinnista, eläinsuojelulaista, koirasta, kissasta ja hevosesta.
Toukokuussa (14. – 15.5.2016) keskitytään neuvojatyön käytäntöihin.

Jos innostuit, tulosta hakemus ja kerro, miksi olisit oikea valinta SEYn eläinsuojeluneuvojaksi.
Liitä hakemukseen ansioluettelo (CV) ja myös työtodistuksesi aloilta/harrastuksista, joista on suoranaista hyötyä neuvojatyössä, kuten eläintenhoitaja, lomittaja, hätäkeskuspäivystäjä, kasvattaja, eläinyhdistystoimija jne. Paikallisen SEYn jäsenyhdistyksen suositus, paikallisen (tai lähialueen) SEYn eläinsuojeluneuvojan suositus ja eläinsuojeluviranomaisen suositus katsotaan eduksi.

Edellytämme hakijoilta nuhteetonta taustaa. SEY pyytää jokaisesta hakijasta tiedot Oikeusrekisterikeskuksen ylläpitämästä eläintenpitokieltorekisteristä.

Lähetä allekirjoitettu hakemus ja CV liitteineen 15.1.16 mennessä joko sähköpostitse osoitteella heidi.harmaala@sey.fi tai osoitteella SEY, Lintulahdenkatu 10, 00500 Helsinki, kuoreen merkintä ”Eläinsuojeluneuvoja”.
Lisätietoja tehtävistä antaa neuvojatoiminnan koordinaattori Heidi Harmaala heidi.harmaala@sey.fi tai p. 050 430 2703.
Myöhässä tulleita hakemuksia emme huomioi.

Valitsemme tehtävään soveltuvat henkilöt tammikuun 2016 aikana ja ilmoitamme valinnoistamme helmikuun 2016 alussa.

Jaa sivu
Skip to content