Tiedote: Kolmen sepän aukiolla räväytettiin pentutehtailua vastaan

18.8.2014

 

HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun opiskelijat järjestivät eilen 24.4. valtakunnallisena koiranpäivänä sissitempauksen Kolmen sepän patsaalla Helsingissä. Tempaus oli osa Suomen Kennelliiton, Suomen Eläinsuojeluyhdistysten Liiton ja Suomen Eläinlääkäriliiton Älä osta koiraa häkistä -kampanjaa, joka pyrkii lopettamaan pentutehtailun.

Pentutehtaissa koiranpentuja kasvatetaan suuria määriä halvalla. Koiria säilytetään pienissä kuljetushäkeissä välittämättä koirien terveydestä. Pentutehtailtu koira myydään asianmukaisesti kasvatettua koiranpentua halvemmalla, mutta ostaja saattaa joutua maksamaan hinnan moninkertaisesti takaisin eläinlääkärikuluina. Pahimmassa tapauksessa koira lopetetaan.

Tempaus herätti hämmästystä ja mielenkiintoa. Ideana oli tuoda pentutehtailu pois hämäristä varastoista ja loukoista ulos ihmisten keskelle. Aukiolle oli tuotu likaisia pehmolelukoiria haukkumaan häkkiin. Rujo graffiti ohjasi kadulla kulkijat pentutehtaaseen. 

Tarkoitus oli tehdä näkyväksi koirien huonoja oloja, herättää huomiota ja ennen kaikkea jakaa tietoa pentutehtailusta. Moni koiranostaja joutuu uhriksi tietämättään, ja huonoissa oloissa elänyt koira voi tuoda kotiin monenlaisia sairauksia ja suruja.

– Kampanjallamme haluamme muistuttaa, että pentutehtailu on valitettavan kukoistava bisnes. Haluamme rohkaista selvittämään koiran taustat ennen ostamista, jotta pentutehtailu saataisiin loppumaan, kampanjoivat tahot kiteyttävät.
Älä osta koiraa häkistä -kampanja on esillä myös PetExpo-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 27.–28.4.2013.
Lisätietoja: 

SEYn viestintäpäällikkö Maria Lindqvist
maria.lindqvist(at) sey.fi
puh. 050 5572 463

Suomen Kennelliiton viestintäpäällikkö Kaija Unhola
kaija.unhola(at)kennelliitto.fi
puh. 050 432 0844
Lisää tietoa myös kampanjan sivuilla www.halpapentu.fi

 

Jaa sivu
Skip to content