Tiedote: Pentutehtaiden vaarat esillä PetExpo-messuilla

18.8.2014

 

27.–28.4. Helsingin Messukeskuksessa pidetyssä PetExpossa varoitettiin lemmikkien omistajia ja lapsiperheitä ammattimaisen pentutehtailun vaaroista. Pentutehtaissa kasvaneilla koiranpennuilla esiintyy usein sairauksia ja käytöshäiriöitä, mistä aiheutuu mielipahaa ja kustannuksia pennun ostajille.

Monessa perheessä harkitaan juuri nytkin koiran hankintaa. Koira halutaan perheeseen usein mahdollisimman nopeasti ja halvalla. Netti-ilmoituksella kaupattu koira noudetaan esimerkiksi kaupan parkkipaikalta. Kotona huomataan, että pentu oireilee ja myyjään ei saa enää yhteyttä. Perhe on joutunut ammattimaisen pentutehtailun uhriksi.

Pentutehtailun todellisuus – kokemuksia ja tietoa
Suomen Kennelliiton, Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton sekä Suomen Eläinlääkäriliiton messuosasto oli rakennettu HAAGA-HELIAn opiskelijoiden voimin näyttämään pentutehtaalta.

Vastaanotto messuilla oli ilahduttavan menestyksekäs: sekä aihe että kampanja tunnistettiin, ja monet ohikulkijat jäivät kertomaan kokemuksistaan sekä halusivat lisätietoa. Messuilla sai kuulla rajujakin tarinoita pentutehtailun uhreilta. HAAGA-HELIAn opiskelijat pitivät lisäksi lemmikkilavalla tietoiskuja, joita seurattiin mielenkiinnolla.
Vaarana myös ihmisiin tarttuvat taudit

Pentutehtailu ja lisääntynyt koirien salakuljetus aiheuttavat varaa terveydelle. Eläimet voivat kantaa ihmisille ja eläimille hengenvaarallista rabiesta. Tartunta johtaa aina eläimen lopettamiseen. Pelkkä epäily tartunnasta aiheuttaa rankan lääkekuurin omistajaperheessä.

Paras keino välttää taudit ja lopettaa epäilyttävä eläinbisnes on kieltäytyä tukemasta pentujen tehotuotantoa. Ilman ostajia ei pian ole myyjiäkään. Älä osta koiraa häkistä -kampanja levittää tietoa pentutehtailun vaaroista ja ohjaa koiranostajia toimimaan oikein ja hätiköimättä.

Lisätietoja
SEYn viestintäpäällikkö Maria Lindqvist
maria.lindqvist@sey.f
Puh. 050 5572 463
Kennelliiton viestintäpäällikkö Kaija Unhola
kaija.unhola@kennelliitto.fi
puh. 050 432 0844
Lisätietoa kampanjasta löydät myös osoitteesta www.halpapentu.fi.

 

Jaa sivu
Skip to content