Turun Faunatar Länsikeskus saa Eettisen Eläinkaupan Sertifikaatin

9.12.2016

TIEDOTE 9.12.2016

Faunatar Länsikeskuksesta tulee huomenna lauantaina 17. eläinkauppa, joka on saanut Eettisen Eläinkaupan Sertifikaatin. Sertifioinnin avulla kuluttajan on aiempaa helpompaa erottaa eläinkauppojen joukosta ne myymälät, jotka aivan erityisesti panostavat eläinten hyvinvointiin sekä tiedonjakoon myymiensä eläinten tarpeista ja hyvästä hoidosta. Sertifikaatti on osoitus eläimen hankkijalle siitä, että liike toimii eettisesti.

Sertifikaatin tavoitteena on edistää eläinliikkeissä myytävien lemmikkieläinlajien hyvinvointia sekä liikkeissä että omistajiensa hoidossa. Sertifioiduissa liikkeissä pidettäville eläimille on luotu hoito- ja olosuhdestandardit, jotka ylittävät voimassa olevan eläinsuojelulainsäädännön vähimmäisvaatimukset. Lisäksi eläinten hankkijoille jaetaan lajikohtaiset hoito-ohjeet, jotka perustuvat viimeisimpään tutkimustietoon. SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto hallinnoi sertifiointityöryhmää, joka vastaa laatujärjestelmän kehittämisestä ja sertifikaattien myöntämisestä. Järjestelmää on kehitetty yli kymmenen vuoden ajan.

Sertifioidut liikkeet sitoutuvat siihen, että liikkeessä ei myydä luonnosta pyydystettyjä nisäkkäitä tai lintuja. Lisäksi myynnissä pidetään ainoastaan riittävän suuria, sertifikaatin olosuhdestandardit täyttäviä häkkejä ja terraarioita sekä eläimille turvallisia virikkeitä.

– Myymälän sertifiointikuntoon laittaminen ei ollut lainkaan työlästä, olemmehan jo alusta asti noudattaneet sertifikaatin vaatimuksia. Hoito-ohjeet, tuotevalikoima ja eläinten tilavaatimukset eivät tulleet siis meille yllätyksenä. Näin ollen meillä oli hyvä pohja saada sertifikaatti, sanoo Faunatar Länsikeskuksen myymälänhoitaja Jonna Saari.

Faunatar Länsikeskus on Faunatar-ketjun 11. liike, joka saa Eettisen eläinkaupan sertifikaatin. Järjestelmässä mukana oleminen edellyttää liikkeeltä jatkuvaa kehittymistä. Sertifikaatin saaminen on Faunatar Länsikeskuksen henkilökunnalle kunnia-asia.

– Meille eläimet ovat ykkösasia ja haluamme niiden viihtyvän liikkeessämme mahdollisimman hyvin.

SEY toivottaa uuden tulokkaan lämpimästi tervetulleeksi ja toivoo, että sertifioitujen eläinkauppojen määrä jatkaa yhä kasvuaan.

– Eettisen Eläinkaupan Sertifikaattijärjestelmä on uraauurtava ja maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen hanke. Olemme SEYssä erittäin iloisia, että Faunatar Länsikeskus liittyy sertifioitujen eläinkauppojen joukkoon, sanoo SEYn toiminnanjohtaja (vs.) Maria Lindqvist.

Lehdistön edustajat ja muut asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleet tilaisuuteen. Sertifikaatin luovutuksen jälkeen on varattu aikaa haastatteluille. Sertifiointitilaisuus järjestetään huomenna lauantaina kello 13.15 alkaen Faunatar Länsikeskuksessa osoitteessa Markulantie 150, Turku.

Lisätietoja:

Faunatar Länsikeskus
Markulantie 150, 20320 Turku
p. 050 409 8774

Eettisen Eläinkaupan Sertifikaattijärjestelmän kotisivut: www.eesp.fi

Haastattelut:

Johanna Valo
Toimitusjohtaja, Faunatar
P. 040 051 2762
Johanna.valo@faunatar.fi 

Jonna Saari
Faunatar Länsikeskuksen myymälänhoitaja
p. 050 409 8774
lansikeskus@faunatar.fi 

Paula Hirsjärvi
Eettisen Eläinkaupan Sertifiointityöryhmän puheenjohtaja
p. 050 490 0312
paula.hirsjarvi@gmail.com

Maria Lindqvist
Toiminnanjohtaja (vs.), SEY
P. 050 371 2740
maria.lindqvist@sey.fi

Jaa sivu
Skip to content