Tutkimuskäyttöön kasvatetut beaglet etsivät kotia

22.9.2015

Koirien sijoittamisesta vastaa Pääkaupunkiseudun eläinsuojeluyhdistys, joka vastaa koiria koskeviin tiedusteluihin numerossa 045 135 9726 tai sähköpostitse pk-esy@pk-esy.fi

Lue myös Kysymyksiä ja vastauksia tutkimuskäyttöön kasvatettujen koirien kotiuttamisesta

Lisää kuvia koirista löytyy Pääkaupunkiseudun eläinsuojeluyhdistyksen Facebook-kuvakansiosta. 

Valde

Valde on suurehko, kasvoiltaan hieman bernhardilaista muistuttava huikea pakkaus, joka valitettavasti kärsii ääniarkuudesta. Valde ilmentää stressiään kuolaamalla voimakkaasti. Joko stressin tai epäsopivan ravinnon vuoksi  se oireilee jonkin verran myös ihollaan ja korvillaan.

Valden uuden kodin tulee sitoutua tarkkailemaan korvien ja ihon kuntoa sekä valmistautua mahdolliseen ruoka-aineallergian tunnistamiseen. Palkinnoksi koti saa huikean beaglen, jonka sydän sykkii sekä herkuille että rapsutuksille.

Valde leikkii mielellään, joten mahdollisuuksien mukaan sen seurana muuttaisi leikkikaveriksi Vellu.

Valden uuden asuinympäristön tulisi sijaita rauhallisella alueella, sillä Valden kanssa uudessa kodissa joudutaan vielä tekemään töitä äänien siedättämisen kanssa.

 

Vellu

Vellu on laumassa se, joka  mieluummin tarkkailee tuttujakin asioita aluksi kauempaa. Uuden oven, alustan tai esineen näkeminen saa Vellun hyvin varautuneeksi, eikä uusien kohteiden lähestyminen suju aina kovin reippaasti. Vellu on arka vieraita ihmisiä kohtaan ja valitettavan usein pieni pelokkuus ilmenee voimakkaana haukkumisena. Tulevalla kodilla täytyy olla kärsivällisyyttä totuttaa Vellu vieraisiin ihmisiin. Lisäksi kodin pitäisi sijaita rauhallisella seudulla ja olla varustettu pihalla, jonka ohitse kulkee mahdollisimman vähän ihmisiä.

Kun Vellu tutustuu uusiin ihmisiin, muuttuu haukkuminen kuitenkin iloiseksi herkkujen kerjäämiseksi ja onnelliseksi hännänheilutukseksi.

Vellun olisi varmasti helpompi sopeutua uuteen elämäntyyliin ja ihmisiin muuttamalla kotiin yhdessä Valden kanssa.

 

 

Viivi

Viivi on energinen ja ketterä, mutta hieman normaalia kotikoiraa arempi valloittava kaunotar. Viivi on sosiaalinen ja sopeutuisi varmasti mainiosti myös uusiin koiraperheenjäseniin. Arkuutensa vuoksi Viiviä ei luovuteta lapsiperheeseen, vaan sille etsitään aktiivista kotia, jossa on riittävästi tilaa juoksennella.

Mahdolliset ongelmat Viivin kanssa liittyvät lähinnä koiran ketteryyteen ja nopeuteen eli tarkkaamattoman omistajan herkut saattavat kadota aivan yllättävällä vauhdilla suloisen Viivin suuhun.

 

Venla

Lauman toinen narttu Venla on vilkas ja iloinen pakkaus, joka ei turhia murehdi. Neidin teemana taitaakin olla ”kun on alkuun päästy, niin antaa mennä vaan”. Venla viihtyy tarvittaessa sylissä, tarhassa ja autossakin, mutta on parhaimmillaan aktiivisen ulkoiluttajan kanssa.

Venla on koirista ainoa, jonka ääniherkkyystaso on normaali. Se soveltuu siis myös lapsiperheeseen, kunhan perheellä on riittävästi omaa tilaa sen jäsenille ja mahdollisuus rauhoittaa Venlan unihetket. Venla on nopeutensa vuoksi potentiaalinen karkuri, joten lasten ulkoilutettavaksi sitä ei voi antaa.

 

 

Viktor

Viktor on nimensä mukaisesti voittaja, sillä se on sekä kooltaan että luonteeltaan beagleista suurin. Suuruus näkyy vaihtelevasti joko ärhentelynä muulle laumalle tai rohkeutena uusien asioiden edessä. Viktorista tulee osaavissa käsissä juuri se ihmisen paras ystävä, joka astelee ylpeän tarmokkaasti elämänsä ihmisen kanssa vaikka keskustan kahvilaan.

Rohkeutensa ja viisautensa vuoksi Viktor tarvitsee ymmärtävän ihmisen, joka osaa palkita koiraa oikeasta käyttäytymisestä ja ennaltaehkäistä epätoivottua käytöstä. Viktor on  yksi kouluttajien suosikeista neuvokkaan luonteensa ansiosta ja sille sopii parhaiten koti, jossa on mahdollisuus muuhunkin kuin pihalla oleskeluun.

 

Vili ja Väiski

Vili ja Väiski ovat kovin samannäköisiä ja -oloisia koiria, ja ne etsivätkin kotia yhdessä.

Vili on kaksikosta se sylivauva, jolle valjaiden pukeminen ilman muutamaa ihmisen poskelle ohimennen annettua lipaisua on lähes mahdotonta. Väiski on kaksikosta se, joka yrittää olla herrasmies. Vilistä ja Väiskistä on hankala sanoa, kumpi on se majakka ja kumpi perävaunu.

Nämä kaksi koiraa eivät sovellu aivan pienimpien lasten kaveriksi riehakkuutensa vuoksi, mutta yläkouluikäisten perheeseen kyllä.

 

Visa

Vaikka Visa on ulkomuodoltaan aikuinen, mieleltään se on kuin ujo pentu. Sivustaseuraaja, joka ei kuitenkaan tarvitse lauman tukea. Ilmeisesti lauman sisäisten jännitteiden vuoksi Visa on jäänyt hieman varautuneeksi niin koiria kuin ihmisiäkin kohtaan ja sen totuttaminen uusiin asioihin on vienyt eniten aikaa. Pitkäjänteisellä, koiran ehdoilla edetyllä siedätyksellä Visasta on kuoriutunut melkoinen sydäntenvaltaaja, joka saa suklaasilmillään helposti ilmaisia nameja kouluttajiltaan.

Visa kaipaa ihmistä, joka haluaa näyttää hänelle mieluisia asioita ja vain niitä. Visa kiintyy helposti omaan ihmiseen, minkä jälkeen se osaa itsenäisesti hakea ihmisestään tukea ja rohkaisua. Pelästyessään Visa saattaa jähmettyä paikoilleen, minkä vuoksi uuden omistajan on sisäsiisteysharjoitusten lisäksi harjoiteltava paljon luoksetuloa.

 

Jaa sivu
Skip to content