Kohti edistyksen ja onnen maata

Kivekset veks alle viikon vanhana, koko elämä pienessä häkissä ja perheenjäsenen heitteillejättö. Löysimme eläinten hyvinvointilain luonnoksesta aika monta kohtaa, joissa meidän on pakko pystyä parempaan. Lakiehdotusta käsitellään nyt, ja me haluamme siihen parannuksia. Tehdään Suomesta edistyksen ja onnen maa.

Tärkeimmät parannukset:

1. Porsaiden kastrointi kielletään.
2. Eläinten vapaus liikkua pitopaikassa toteutetaan paremmin, häkkikanaloista luovutaan.
3. Löytöeläinten kuljetus talteenottopaikkaan järjestetään.
4. Eläinsuojeluvalvonnan resurssit tuplataan, jotta lain edellyttämä taso valvonnassa voidaan toteuttaa.


Sampolla on asiaa

Tehdään Suomesta edistyksen ja onnen maa

Henkilö (Sampo Marjomaa) katsoo päättäväisesti ja hymyillen kameraan

Eläinten tulevaisuudesta päätetään nyt. Mediahahmo ja eläinten ystävä Sampo Marjomaa vetoaa kansanedustajiin ja kutsuu sinutkin mukaan vaikuttamaan paremman eläinlain puolesta. Tehdään Suomesta edistyksen ja onnen maa.

Otetaan yhteyttä kansanedustajiin

Hei, kansandedustaja. Lakia eläinten hyvinvoinnista käsitellään eduskunnassa juuri nyt. Me eläinten ystävät olemme huolissamme siitä, tuleeko laista riittävän hyvä eläinten kannalta. Ethän unohda eläimiä.

Tule mukaan auttamaan

Eläimet tarvitsevat puolustajia. Ole kuin Sampo ja tule mukaan tekemään Suomesta edistyksen ja onnen maata, myös eläimille.


Näin sinä voit auttaa

1. Jaa videota somessa

Jaa somekanavissasi keskimmäistä videota, jossa kansanedustajia puhutellaan.

2. Jaa videota kansanedustajille

Jaa somekanavissasi keskimmäistä videota, jossa kansanedustajia puhutellaan, ja tägää siihen kansanedustajia.

3. Ota yhteyttä kansanedustajiin

Ota sähköpostitse yhteyttä kansanedustajiin ja pyydä heitä ottamaan asiaan kantaa.

Ota yhteyttä edustajiin

Lisätietoa parannuksista, jotka haluamme lakiin

Chicken TonightMediahahmo ja eläinten ystävä Sampo Marjomaa löysi nykyisestä eläinten hyvinvointilain luonnoksesta aika monta puutetta. Yksi lakiehdotuksen vakavimmista puutteista on, ettei kanojen hyvinvoinnin kannalta haitallisia häkkikanaloita olla kieltämässä. Katso video ja kuuntele Sampon perustelut sille, miksi häkkikanaloille ei ole sijaa uudessa eläinten hyvinvointilaissa.

KiveksetKivekset veks alle viikon vanhana. Operaation aiheuttamaa kipua ja särkyä hoidetaan pelkällä "Buranalla". Ei taida olla kummoinenkaan lottovoitto syntyä karjuporsaaksi Suomeen. Katso video ja kuuntele Sampon ehdotukset, miten kirurginen kastraatio voitaisiin korvata eläimen kannalta paremmilla menetelmillä.

Löytöeläinten kuljetusJos lemmikkieläin pääsee vahingossa karkuun, on tuurista kiinni, löytääkö se enää koskaan takaisin kotiin omien ihmistensä luokse. Katso video ja kuuntele Sampon perustelut sille, miksi kunnat pitäisi uudessa lainsäädännössä velvoittaa huolehtimaan löytöeläinten kuljetuksesta löytöpaikalta paikalliseen löytöeläintaloon.

Mitä mieltä kansanedustajat ovat?

Eläinten tulevaisuudesta päätetään Arkadianmäellä nyt. Kysymme kansanedustajilta heidän mielipiteitään keskeisimmistä parannusehdotuksistamme ja julkaisemme vastaukset edustajagalleriassamme.

Kuva: Tiina Tuukkanen CC BY 4.0

Skip to content