Pelokas populaatiokissa Prometheus opettelee luottamaan ihmiseen

31.1.2022

Mitä sinulla on mielessäsi, ihminen? Mikä on tämä putki, jota työnnät turvapaikkaani? Epäilyttävää, tuumii Prometheus.


Oman mielipiteen ilmaiseminen on tärkeää ja se oikeus pitää suoda myös eläimelle. Pron esittämä mielipide tulkitaan kuitenkin harmittavan usein aggressiivisuudeksi, vaikka se itse asiassa on pelkoa ja kissan tapa viestiä, että se yrittää kaikin keinoin välttää fyysistä kontaktia ja ratkaista sen mielestä uhkaavan tilanteen omalla kielellään.

Pro on populaatiokissa, jolla ei ole todennäköisesti ollut juurikaan ihmiskontakteja. On siis ymmärrettävää, että ihminen on sen näkökulmasta pelottava ja ihmisen käyttäytyminen vaikeasti ymmärrettävissä. Ainoastaan positiivisten kohtaamisten kautta Pronkin mielipide voidaan saada ajan kanssa muuttumaan.

Tässä tapauksessa tuo outo putki toikin mukanaan jotain hankalasti vastustettavaa, nimittäin herkkutahnaa. Lahjominen toimii yleensä hyvin ärripurrienkin kanssa. Välillä lahjukset voi tosin löytää omalta naamaltaankin, riippuen mihin suuntaan tassu heilahtaa ja kuinka itse sattuu asiaan reagoimaan.

Pron kanssa luottamussuhteen rakentaminen jatkuu vielä kissatalon suojissa ennen kuin on aika alkaa etsiä sille omaa kotia. Mutta meillä on muita luottamussuhteessa pidemmälle edenneitä, joskin arkoja kissoja odottamassa ikiomaan kotiin pääsyä. 


Prometheus ja monet sen kodittomat kissakaverit saavat apua ja eväät uuteen loistokkaaseen elämään Loviisan kissatalon osaavien eläinsuojelijoiden hoidossa. Kissatalolla kissat saavat hoitoa fyysisiin vaivoihinsa ja kuntoutusta henkisen puolen ongelmiinsa. Lopuksi näille kissoille etsitään uudet loppuelämän kodit. Ilman loviisalaisten eläinsuojelijoiden tekemää vapaaehtoistyötä Pron ja monen muun hylätyn kissan tarinalla olisi ollut astetta karumpi loppu. Vapaaehtoisten eläinsuojelijoiden tekemän eläinsuojelutyön ansiosta Prometheus sai mahdollisuuden elää ja viettää ansaitsemiaan kissanpäiviä.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Iso-Allan, ainoa kissapopulaatiosta henkiin jäänyt

Hyvinkään eläinsuojeluyhdistys sai valvontaeläinlääkäriltä pyynnön lähteä loukuttamaan suuri kissapopulaatio paikkakunnalla sijaitsevan maatalon pihapiiristä. Paikan päällä vapaaehtoiset eläinsuojelijat kohtasivat kauhean näyn, kun erittäin huonokuntoisia kissoja alkoi ilmestyä eri puolelta pihapiiriä.

Lue lisää

Onnistumiset auttavat jaksamaan – Kissakriisi ja koronavuoden haasteet pitävät eläinsuojeluyhdistyksen kiireisenä

SEY Raahen aktiivit tietävät, että eläinsuojeluyhdistyksen pyörittäminen käy työstä. Pientä eläinsuojeluyhdistystä tarvitaan etenkin ennakoivan eläinsuojelutyön tekemiseen.

Lue lisää

Lemmikkieläinten määrä löytöeläintaloissa laskenut – apua tarvitsevien kissojen määrä silti kasvussa

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton toteuttaman tuoreen tutkimuksen mukaan löytöeläinten eli kadonneiden ja hylättyjen lemmikkieläinten määrä kunnallisissa löytöeläintaloissa on laskenut verrattuna yhdentoista vuoden takaisin lukuihin. Myös entistä suurempi osa eläimistä päätyy takaisin alkuperäiselle omistajalleen.

Lue lisää

Lahjoita

Eläinystävällinen maailma on joka päivä askeleen lähempänä. Sinun lahjoituksesi ansiosta yhä useampi koditon…

Lue lisää
Jaa sivu
Skip to content