SEY auttaa Ukrainasta saapuvia lemmikkiperheitä Helsingin satamassa

13.4.2022

Mediatiedote 13.4.2022

SEY laajentaa auttamistyötään Ukrainan sotaa pakenevien ihmisten ja eläinten hyväksi. SEYn vapaaehtoinen eläinsuojeluneuvoja Nea Konttinen auttaa Ukrainasta saapuvia sotaa pakenevia perheitä ja heidän eläimiään Helsingin satamassa. Konttinen on työskennellyt satamassa ihmisten ja eläinten apuna kahden viikon ajan ja jatkaa työtään vähintään kesäkuun loppuun saakka.

Konttinen on ammatiltaan eläintenhoitaja, ja hän toimii seuraavat kuukaudet satamassa SEYn palkkaamana täydentämässä viranomaisten työtä Ukrainan eläinten maahantulossa, rajamuodollisuuksissa ja eläinten terveydenhoidossa.

Tänään Helsingin satamaan pystytettiin lämmitetty ja varusteltu SEYn kontti, jossa Konttinen voi yhdessä vapaaehtoisten valmiuseläinlääkäreiden kanssa auttaa eläimiä ja heidän perheitään asianmukaisesti. Kontissa alkavaa eläinlääkärityötä on mukana tukemassa myös Suomen Eläinlääkäriliitto.

– Jatkamme työtämme Ukrainan eläinten auttamiseksi ja etsimme uusia keinoja auttaa sotaa pakenevia lemmikkiperheitä. Lahjoitamme sotaa pakeneville eläimille muun muassa laadukasta ruokaa ja muita eläintenhoidossa tarvittavia tarvikkeita, sanoo SEYn toiminnanjohtaja, eläinlääkäri Kati White.

Lisätietoja:

  • SEY on kerännyt maalis- ja huhtikuussa lähes 100 000 euroa lahjoituksia, jotka ohjataan Ukrainan eläimiä auttaville, SEYn luotettavaksi katsomille järjestöille Ukrainassa ja Ukrainan naapurimaissa.
  • Riihimäelle on avattu SEYn ehdotuksen perusteella vastaanottokeskus lemmikkiperheille.
  • SEY on avannut keräyksen Ukrainan sotaa pakenevien lemmikkiperheiden auttamiseksi Suomessa.
  • Lisätietoa SEYn toiminnasta Ukrainan eläinten auttamiseksi: sey.fi/ukraina

Kati White, SEYn toiminnanjohtaja, 050 371 2740, kati.white@sey.fi

 
Kuva: Maria Lindqvist

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Miten toimia Ukrainasta Suomeen tuotavien lemmikkieläinten kanssa

Tämä ohje on SEY Suomen eläinsuojelun kokoama toimintaohje tilanteeseen, jossa Ukrainasta tuodaan Suomeen…

Lue lisää

Miten Ukrainan eläimiä voi auttaa?

Olemme saaneet paljon kyselyitä siitä, miten Ukrainan hädänalaisia eläimiä voi auttaa. Eurooppalainen kattojärjestömme Eurogroup for Animals on kerännyt listan luotettavista kohteista, jotka auttavat konfliktista kärsiviä eläimiä. Listaa pyritään päivittämään, kun saamme lisää tietoa.

Lue lisää
Jaa sivu
Skip to content