Auta Ukrainan eläimiä

Sarmat-koira haavoittui sen kotitaloon osuneissa pommituksissa. Toipuminen on kuitenkin onneksi lähtenyt hyvin käyntiin. Omistaja Svetlana Vysotska on kiitollinen avusta, jota perhe on Suomessa saanut.

Ukraina-työmme pähkinänkuoressa Helmikuussa 2022 Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainassa. Maaliskuussa 2022 Lahjoitimme auttamistyötä tekeville järjestöille 10 000 euroa Ukrainan eläinten auttamiseksi. Ruokavirasto ilmoitti EU-maiden joustavan Ukrainasta omistajansa mukana sotaa pakenevien lemmikkieläinten maahantuontivaatimuksista. Julkaisimme yleistajuiset Ukrainasta saapuvien lemmikkieläinten maahantuontiohjeet ja käännätimme ne useille eri kielille. Esitimme viranomaisille ehdotuksen ukrainalaisille lemmikkiperheille suunnatusta hätämajoitusratkaisusta. Maahanmuuttovirasto vastasi ehdotukseemme ja ilmoitti perustavansa lemmikkiperheiden vastaanottokeskuksen Riihimäelle. Huhtikuussa 2022 Ensimmäiset Ukrainasta tulleet lemmikkiperheet saapuivat Riihimäen vastaanottokeskukseen. Pystytimme Helsingin länsisatamaan toimistokontin, jossa Ukrainasta laivalla Suomeen saapuneet eläimet ja ihmiset saivat apua lämpimissä ja turvallisissa tiloissa. Kontissa ukrainalaisille eläinperheille tarjottiin eläinlääkäripalveluita, joita olimme mukana organisoimassa. Lisäksi palkkasimme eläinsuojeluneuvoja Nea Konttisen satamaan eläinperheiden avuksi. Toukokuussa 2022 Ohjasimme kokonaisuudessaan noin 100 000 euroa kauttamme tehtyjä lahjoituksia Ukrainan eläinten auttamistyöhön. Kesällä ja syksyllä 2022 Ukrainasta saapuvien lemmikkiperheiden auttaminen jatkui Helsingin länsisatamassa läpi kesän. Autoimme Suomeen saapuneita ukrainalaisia lemmikkiperheitä Helsingin satamassa huhtikuusta aina syyskuun loppuun asti. Loppuvuonna 2022 Olemme tehneet yhteistyötä lemmikkiperheille suunnatun Riihimäen vastaanottokeskuksen kanssa tauotta sen perustamisesta lähtien. Yhteistyö jatkuu edelleen. Saamiemme lahjoitusten turvin maksamme vastaanottokeskuksen eläimille muun muassa ruokaa ja tarvikkeita.

Pieni ulkoportailla seisova terrieri katsoo kameraan.

Yorkshirenterrieri Tim perheineen saapui Suomeen heinäkuussa 2022.

Näin autat Ukrainan eläimiä

Tee lahjoitus SEYn Ukraina-työhön

Autamme Ukrainan sotaa paenneita lemmikkiperheitä ja eläimiä Suomessa. Voit tukea työtämme lahjoituksella.

Kiitos tuestasi.

Lahjoita Suomeen paenneille eläimille

Jaa tuontiohjetta sitä tarvitseville

Laadimme toimintaohjeen tilanteeseen, jossa Ukrainasta tuodaan Suomeen lemmikkieläimiä. Pyydämme, että tietoa jaetaan tahoille, jotka ovat saapumassa Suomeen Ukrainasta peräisin olevien lemmikkieläinten kanssa.

Tutustu tuontiohjeeseen

Seuraa Ukraina-työtämme ja kerro siitä kaverillesikin

Teemme töitä auttaaksemme Ukrainasta Suomeen paenneita lemmikkiperheitä ja eläimiä parhaalla mahdollisella tavalla. Seuraa Ukraina-työtämme ja kerro siitä kaverillesikin. Levitetään yhdessä sanaa ja autetaan hädässä olevia.

Tutustu Ukraina-työhömme

SEY toimii

Eläinperheiden vastaanottokeskus saa kiitosta ukrainalaisilta

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on tuonut mukanaan suuren määrän sotaa pakenevia myös Suomeen. SEY on käynnistänyt toiminnan lemmikkiperheiden auttamiseksi rajalla ja vastaanottokeskuksissa.

Pakolaislemmikit pistivät viranomaistoiminnan uuteen uskoon

Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan käynnisti suuren pakolaisaallon, ja samalla ennennäkemättömän suuri määrä eläimiä päätyi pakolaisiksi. Myös SEYn oli pakko toimia.

Ajankohtaista

SEY ohjasi noin 100 000 € Ukrainan eläinten auttamistyöhön

Keräsimme maalis- ja huhtikuussa lahjoituksia Ukrainan eläinten auttamiseksi. Suomalaisten eläinrakkaus ja auttamisen halu yllättivät meidät jälleen, ja keräys tuotti 94 556 euroa.

Lue lahjoituksestamme

SEY auttaa Ukrainasta saapuvia lemmikkiperheitä Helsingin satamassa

SEY laajentaa auttamistyötään Ukrainan sotaa pakenevien ihmisten ja eläinten hyväksi. SEYn vapaaehtoinen eläinsuojeluneuvoja Nea Konttinen auttaa Ukrainasta saapuvia sotaa pakenevia perheitä ja heidän eläimiään Helsingin satamassa.

Lue työstämme satamassa

SEY esittää viranomaisille hätämajoitusratkaisun lemmikkejä omistavia Ukrainan pakolaisia varten

SEY esittää kiireellisenä toimenpiteenä majoitusratkaisua, jossa Helsinkiin perustetaan välittömästi vastaanottokeskus, johon kaikki eläimiä omistavat pakolaiset ohjataan suoraan rajatoimenpiteiden jälkeen.

Lue tiedotteemme

Suomeen perustetaan lemmikkiperheiden vastaanottokeskus – SEY kiittää Maahanmuuttovirastoa hyvästä päätöksestä

Maahanmuuttovirasto alkaa jatkossa majoittaa lemmikkiperheet keskitetysti Riihimäen vastaanottokeskukseen. Vastaanottokeskuksen toiminta alkaa viimeistään 5.4.2022.

Lue koko uutinen


Auta Ukrainasta pakenevia eläimiä lahjoituksellasi

Lukemattomat ihmiset ovat joutuneet jättämään kotinsa, ja mukana paenneet eläimet tarvitsevat apuamme. Auta nyt lahjoituksellasi.

Skip to content