Apua Ukrainan eläimille – UKK

Miten voin auttaa Ukrainan eläimiä? 

Voit tehdä lahjoituksen SEY Suomen eläinsuojelun Ukraina-työhön, jakaa lemmikkien maahantuontiohjetta sitä tarvitseville sekä seurata Ukraina-työtämme ja kertoa siitä muille. Lue lisää osoitteesta sey.fi/ukraina.


Miten lahjoitukseni auttaa Ukrainan eläimiä?

Teemme paljon Ukrainan sotaa pakenevien eläinten ja lemmikkiperheiden hyväksi.

Autamme Helsingin satamassa Ukrainasta saapuvia perheitä ja heidän eläimiään. Satamassa on SEY Suomen eläinsuojelun lämmitetty ja varusteltu kontti, jossa eläinsuojeluneuvojamme yhdessä vapaaehtoisista valmiuseläinlääkäreistä koostuvan ryhmän kanssa auttaa maahan saapuvia eläimiä ja heidän perheitään.

Apua annetaan niin lemmikkien terveyteen kuin maahantuontiinkin liittyvissä asioissa. Päivystämme satamassa auttamassa eläinperheitä vähintään kesäkuun loppuun asti ja pidempään jos tarve vaatii.

Teemme myös koordinoivaa työtä Ukrainasta tulevien eläinten auttamiseksi. Pidämme yhteyttä viranomaisiin ja muihin toimijoihin. Tämä työ on tuottanut tulosta. Maahamuuttovirasto on avannut huhtikuussa Riihimäelle lemmikkiperheiden vastaanottokeskuksen tekemämme ehdotuksen perusteella.

Lahjoitusten ansiosta voimme myös esimerkiksi jakaa laadukasta lemmikinruokaa ja varusteita Ukrainasta tuleville eläimille.

Tilanne elää, ja etsimme koko ajan uusia keinoja auttaa.


Miten voin varautua kriisitilanteeseen eläinten kanssa? 

Ohjeet eläinten kotivaraan löytyvät Eläinten ystävä -lehden verkkoartikkelista.

Jaa sivu
Skip to content