Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto on nyt SEY Suomen eläinsuojelu

9.9.2019

TIEDOTE 9.9.2019

Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton uusi virallinen nimi on SEY Suomen eläinsuojelu. Ruotsiksi järjestön nimi on Djurskyddet Finland rf. ja englanniksi Animal Welfare Finland. SEYn liittokokous teki päätöksen järjestön virallisen nimen vaihtamisesta 19.5.2019. Nimenmuutos tulee voimaan välittömästi.

– Uusi nimi kertoo selkeästi, mistä liitossamme on kysymys. Suojelemme eläimiä vuoden jokaisena päivänä koko Suomen alueella. Vapaaehtoisemme pelastavat hädässä olevia eläimiä ja neuvovat kansalaisia eläinsuojeluongelmissa. Samaan aikaan vaikutamme asenteisiin, lainsäädäntöön ja viranomaisten toimintaan, sanoo SEYn toiminnanjohtaja, eläinlääkäri Kati Pulli.

– Lisäksi teemme paljon työtä lasten ja nuorten parissa ja tuotamme eläinten hyvinvoinnista oppimateriaalia kouluille. Suojelemme eläimiä kaikilla tavoilla, ja sitä haluamme nimenmuutoksella korostaa.

Liittoon kuuluu 40 suomalaista eläinsuojeluyhdistystä, jotka toimivat eläinten paremman kohtelun ja hyvinvoinnin puolesta. Jäsenyhdistykset tekevät työtä erityisesti kodittomien lemmikkieläinten ja luonnonvaraisten eläinten auttamiseksi. Lisäksi jäsenyhdistykset tyypillisesti kouluttavat ja tiedottavat eläinsuojeluasioista sekä toimivat lasten ja nuorten parissa. Liitolla on 75 vapaaehtoista eläinsuojeluneuvojaa ja useita satoja muita vapaaehtoistoimijoita. Liiton toimistolla Helsingissä työskentelee 11 ihmistä.

Järjestö kulki nimellä Suomen Eläinsuojeluyhdistys aina vuoteen 2001 saakka, jolloin SEYstä tuli liittomuotoinen.

SEYn ajankohtaisia vaikuttamistyön teemoja ovat muun muassa uudistuva eläinsuojelulaki.

– Parhaillaan uudistettavana oleva eläinsuojelulaki on tällä hetkellä tärkein keino vaikuttaa kaikkien eläinten hyvinvointiin. Olemme työskennelleet jo usean vuoden ajan, jotta lakiin saadaan sisällytettyä muun muassa tehokas kivunlievitys ja oikeus liikkumiseen tuotantoeläimille, eläinten epäterveen jalostuksen kieltäminen sekä kissojen ja koirien pakollinen tunnistusmerkintä ja rekisteröinti. Laki tulee pian uudelle lausuntokierrokselle, ja tulemme jatkossakin puhumaan äänekkäästi eläinten puolesta kaikilla foorumeilla, Pulli sanoo.

Muita SEYssä tällä hetkellä työn alla olevia teemoja ovat eläinsuojelupoliisin toimintamallin laajentaminen valtakunnalliseksi, pentutehtailun vastainen työ, eläinten verkkokaupan rajoittaminen sekä kissojen aseman parantaminen.


Haastattelut
:

Kati Pulli
toiminnanjohtaja
050 371 2740
kati.pulli@sey.fi

Sinua saattaa kiinnostaa myös

SEY: Uuden hallituksen on jatkettava eläinsuojelulain uudistusta viipymättä

Tiedote. Julkaistu: 09.05.2019, 13:03 SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton mielestä hallituspuolueiden on kirjattava eläinsuojelulain…

Lue lisää
Jaa sivu
Skip to content