Tiedote: SEYn tuottama Eläimet Suomessa -opas tuo eläinten hyvinvoinnin perusasiat maahanmuuttajien saataville

2.6.2023

SEY Suomen eläinsuojelun tiedote 2.6.2023

SEYn tuottama Eläimet Suomessa -opas tarjoaa tietoa eläinten hyvinvoinnista ja sen edistämisestä maahanmuuttajille ja muille, jotka kaipaavat tietoa eläinten käsittelystä ja eläinten hyvinvoinnista Suomessa.

Eläimet Suomessa -opas on saatavilla 11 eri kielellä. Oppaan voi tilata suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, viroksi, venäjäksi, ukrainaksi, arabiaksi, somaliksi, kurdiksi ja farsiksi. Lisäksi oppaasta on saatavilla selkosuomeksi käännetty versio.

Maksuton Eläimet Suomessa -opas kertoo eläinten hyvinvoinnista ja sen edistämisestä tyypillisimpien seuraeläinten kohdalla, eläinsuojeluongelmista ja niiden ratkaisuista sekä eläinsuojeluviranomaisten ja kolmannen sektorin toiminnasta Suomessa.

– Moni eri kulttuurista tuleva ei ole tottunut esimerkiksi siihen, että kissat ja koirat elävät sisällä perheenjäseninä ja että lemmikkieläimiä hoidetaan yleisesti ottaen hyvin huolellisesti. Myös eläintenpidon kulttuuri voi olla hyvin erilainen kuin Suomessa. Oppaan avulla voimme levittää tietoa siitä, miten eläimiä tulee kohdella, ja mihin tahoon esimerkiksi apua tarvittaessa kuuluu olla yhteydessä, sanoo SEYn toiminnanjohtaja, eläinlääkäri Kati White.

Eläimet Suomessa -oppaasta löytyy myös tietoa muun muassa siitä, miten Suomen eläinsuojelulainsäädäntö toimii.

– Opas sopii esimerkiksi valvontaeläinlääkärien käyttöön, sillä he voivat jakaa oppaan kieliversioita asiakkailleen silloin, kun eläimenpidossa on toivomisen varaa. Myös esimerkiksi vastaanottokeskukset hyötyvät oppaasta. Esimerkiksi Riihimäellä toimivassa lemmikkiperheiden vastaanottokeskuksessa majoittuu tälläkin hetkellä satoja ulkomailta saapuneita perheitä, joilla on lemmikkejä, White sanoo.

Oppaat ovat maksutta luettavissa ja ladattavissa verkossa osoitteessa https://sey.fi/tilaa-elaimet-suomessa-oppaita/

Haastattelut:

Kati White
Toiminnanjohtaja
SEY Suomen eläinsuojelu
050 371 2740
kati.white@sey.fi

Maria Lindqvist
Viestintäpäällikkö
SEY Suomen eläinsuojelu
050 557 2463
maria.lindqvist@sey.fi

Sinua saattaa kiinnostaa myös

A Healthy Dog – SEY’s Dog Care Guide is now available in English

SEY's popular dog care guide A Healthy Dog is now available in English.…

Lue lisää

Animals in Danger

Most people hear about or witness animal mistreatment at least once in their…

Lue lisää
Jaa sivu
Skip to content