Vuoden eläinsuojeluteko -palkinto lääkäri Ulriika Sundellille työstä Ukrainan sotaa pakenevien eläinperheiden hyväksi

4.10.2022

SEY Suomen eläinsuojelun tiedote 4.10.2022

Joka vuosi Eläinten viikolla SEY jakaa Vuoden eläinsuojeluteko -palkinnon henkilölle tai organisaatiolle, joka on toiminnallaan tuonut esiin epäkohtia eläinten oloissa tai edistänyt merkittävällä tavalla eläinten hyvinvointia. Vuoden 2022 eläinsuojeluteko -palkinto jaettiin lääkäri ja valmistuva eläinlääkäri Ulriika Sundellille esimerkillisestä ja pyyteettömästä työstä Ukrainasta saapuvien lemmikkiperheiden hyväksi.

Sundell muutti maaliskuussa 2022, heti ukrainalaisten alettua saapua Suomeen, tulevan pieneläinklinikkansa tilat huoneiksi perheille, jotka pakenivat sotaa lemmikkiensä kanssa. Riihimäen vastaanottokeskukseen alettiin ensimmäisenä vastaanottokeskuksena Suomessa ottaa vastaan lemmikkiperheitä vasta myöhemmin keväällä.

— Haluan kiittää lämpimästi Ulriika Sundellia esimerkillisestä toiminnasta eläinten ja ihmisten hyväksi vaikeassa ja pelottavassa tilanteessa. Sundellin toiminta ukrainalaisten ihmisten ja eläinten hyväksi on erinomainen esimerkki siitä, miten yksittäinen kansalainen voi toimia nopeasti ja asiantuntevasti uudessa tilanteessa ja samalla auttaa kokonaisia perheitä, kun viranomaiset eivät siihen vielä pystyneet, sanoo SEYn toiminnanjohtaja, eläinlääkäri Kati White.

— Eläinten maahantuonti on tautiriskin vuoksi tarkasti säänneltyä. Sundell loi kriisin keskellä toimintamallin, jonka avulla pystyttiin varmistumaan eläintautiriskien minimoimisesta. Malli toimi esimerkkinä sille, että myös eläimet tulee ottaa huomioon kriisitilanteessa. Lemmikkiperheiden virallinen vastaanottokeskus perustettiinkin sittemmin SEYn aloitteesta Riihimäelle, White jatkaa.

Sundell otti palkinnon ilolla vastaan.

— Toivon tämän palkinnon toimivan esimerkkinä ja muistutuksena siitä, että meidän kaikkien, niin ihmisten kuin eläintenkin, elämä on ainutlaatuinen ja arvokas. Olemme yhtä, ja myös hätämme on yhteinen, Sundell sanoo.

— Kyky tai luontainen taipumus asettua toisen elävän olennon asemaan on sekä taakka että siunaus. Toisen kärsimyksen kohtaaminen ei koskaan ole helppoa, mutta vielä vaikeampaa on sen seuraaminen hiljaa sivusta mitään tekemättä. Tämän takia Inno Ukraine -hyväntekeväisyysprojekti sai alkunsa. Tämä minulle myönnetty tunnustus kuuluu vähintään yhtä paljon myös vapaaehtoisillemme. Yhdessä vapaaehtoistiimimme kanssa saimme Inno Ukraine -projektin toimimaan ja saavutimme tavoitteemme ja vielä enemmän, kun Suomen ensimmäinen virallinen, lemmikit salliva vastaanottokeskus avattiin Riihimäelle. Tehtävää riittää edelleen ja työmme jatkuu, Sundell jatkaa.

Palkinto jaettiin 3.10.2022 Helsingissä.

Lisätietoja:

SEY Suomen eläinsuojelu viettää Eläinten viikkoa 4.-10.10.2022.

SEY muistuttaa Eläinten viikolla eläinten hyvästä kohtelusta. Tänä vuonna Eläinten viikon teemana on vaikeita tunteita herättävät eläimet. Kampanjan verkkosivut ovat osoitteessa sey.fi/kamalanihanat.

Eläinten viikkoa on vietetty Suomessa SEYn aloitteesta jo vuodesta 1959 lähtien. Eläinten viikon aloittaa kansainvälinen Eläinten päivä, jota juhlitaan vuosittain 4.10.

Haastattelupyynnöt:

Maria Lindqvist, viestintäpäällikkö, 050 557 2463, maria.lindqvist@sey.fi

Kuva: Ringa Apell/SEY

Sinua saattaa kiinnostaa myös

SEY jakoi Vuoden eläinsuojeluteko -palkinnon professori Hannes Lohen työryhmälle koirien ja kissojen geenien tutkimuksesta

TIEDOTE 3.10.2019 Joka vuosi Eläinten viikolla SEY jakaa Vuoden eläinsuojeluteko -palkinnon henkilölle tai…

Lue lisää

SEY jakoi Vuoden eläinsuojeluteko -palkinnon Tiina Kuusistolle puuttumisesta suojelukoirien väkivaltaiseen kohteluun

Joka vuosi Eläinten viikolla SEY Suomen eläinsuojelu jakaa Vuoden eläinsuojeluteko -palkinnon henkilölle tai…

Lue lisää
Jaa sivu
Skip to content