Halu parantaa eläinten asemaa sai Sennin alkamaan SEYn nuoreksi eläinsuojelulähettilääksi

19.3.2022

Helsinkiläinen 20-vuotias Senni haluaa olla mukana vaikuttamassa ja parantamassa eläinten asemaa yhteiskunnassa. Niinpä hän haki mukaan hankkeeseemme ja alkoi SEYn nuoreksi eläinsuojelulähettilääksi. Senni onkin toiminut aktiivisena eläinsuojelulähettiläänä syksystä 2021 lähtien.


Vietän tällä hetkellä välivuotta. Olen aina ollut kiinnostunut hyvin monista erilaisista asioista ja minut on helppo saada innostumaan kaikesta uudesta. Yksi kiinnostuksenkohteeni on juuri eläimet ja niiden hyvinvointi. 

Perheelläni on lähes aina ollut lemmikkejä, joiden kanssa olen saanut varttua. Opin pienestä asti toimimaan ja pitämään hauskaa ihmisten lisäksi myös näiden eläinten kanssa. Tämän takia olen luultavasti nähnyt eläimet aina ystävinä ja kumppaneina, jotka ovat itsessään arvokkaita yksilöitä riippumatta siitä, hyödymmekö me ihmiset niistä. Olinkin hyvin yllättynyt ja surullinen kun ymmärsin, kuinka huonosti me tässä maailmassa yhä kohtelemme eläimiä – niin lemmikkejä, luonnoneläimiä kuin tuotantoeläimiäkin. Varsinkin Suomessa vuosittain hylättyjen kissojen määrä harmitti minua todella paljon.  

Aloin nopeasti miettimään miten voisin itse pyrkiä vaikuttamaan tähän asiaan. Pyrin etsimään lisää tietoa eläinten suojeluun liittyvistä epäkohdista SEYn sivuilta, ryhdyin vegaaniksi, allekirjoitin vetoomuksia ja puhuin tilaisuuden tullen muille eläinten olojen parantamisesta. Eläinten tilanteeseen liittyy kuitenkin niin paljon ongelmia ja parannettavaa, että halusin jatkuvasti tehdä enemmän ja löytää uusia tapoja vaikuttaa. Silloin törmäsin onneksi SEYn nuorten eläinsuojelulähettiläiden hakuilmoitukseen Instagramissa. Lisäsin oman hakemuksen siltä samalta istumalta.  

Ajatus eläinten hyvinvointiin liittyvästä sisällöntuottamisesta innosti minua todella paljon. Uskon, että tietoisuuden lisääminen kaikilla tavoilla näistä aiheista on hyvin tärkeää ja varsinkin nuorille suunnattu viestintä tulee parantamaan eläinten asemaa tulevaisuudessa huikeaa vauhtia. Hain SEYn nuoreksi eläinsuojelulähettilääksi koska halusin olla mukana auttamassa tämän sisällön tuottamisessa ja tietoisuuden lisäämisessä, sillä koen että me kaikki voimme parantaa maailmaa hieman omalta osaltamme. Ehkä joku toinenkin nuori inspiroituu tuottamamme sisällön avulla. 


SEYn nuoret eläinsuojelulähettiläät on SEY Suomen eläinsuojelun hanke, jossa nuorista eri puolilta Suomea koulutetaan SEYn vapaaehtoisia eläinsuojelulähettiläitä. Hankkeen puitteissa on tarkoitus tavoittaa nuoret aiempaa paremmin sosiaalisessa mediassa ja tarjota nuorille mielekästä vapaaehtoistyötä.

Tutustu SEYn nuorten eläinsuojelulähettiläiden toimintaan

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Nuoret ja eläinsuojelu

Hei 13-20-vuotias, tilaa UUTISHAUKKA! Eläinsuojelu ja eläinten hyvinvoinnin turvaaminen on tärkeää, ja myös…

Lue lisää

SEYn nuoret eläinsuojelulähettiläät

SEYn nuoret eläinsuojelulähettiläät on SEY Suomen eläinsuojelun hanke, jossa nuorista eri puolilta Suomea…

Lue lisää

Nuoret mukaan! -hanke luo nuorille uusia vapaaehtoistyön mahdollisuuksia

Nuoret mukaan! on Erasmus+ -rahoitteinen osallistamishanke. Hankkeessa 10 nuoren johtoryhmä toimii yhteistyössä SEYn…

Lue lisää

Heli on auttanut tuhansia kissoja

Kipinä kissojen auttamiseen syntyi suorittaessani työharjoittelua paikallisessa löytöeläintalossa noin seitsemän vuotta sitten. Hylättyjen kissojen suuri määrä järkytti ja ajattelin, että asia on voitava muuttaa.

Lue lisää
Jaa sivu
Skip to content