Heli on auttanut tuhansia kissoja

4.10.2021

Kipinä kissojen auttamiseen syntyi suorittaessani työharjoittelua paikallisessa löytöeläintalossa noin seitsemän vuotta sitten. Hylättyjen kissojen suuri määrä järkytti ja ajattelin, että asia on voitava muuttaa. Viimeisten kahden vuoden aikana olen loukuttanut yli 400 kissaa. Koko vapaaehtoisurani aikana olen auttanut tuhansia kissoja. Hädänalaisia kissoja on niin paljon, että niiden määrää on vaikea käsittää.


Kissakriisissä eniten surettaa ihmisten välinpitämättömyys. Kun meitä pyydetään apuun kissapopulaation pelastamiseksi, on päällimmäisenä mielessä kuitenkin kissojen turvaan saaminen niin pian kuin mahdollista. Ison populaation loukuttaminen vaatii usein pitkäjänteistä työtä ja päivät venyvät pitkiksi. Työtä tehdään sitkeästi niin kauan, että viimeinenkin kissa on saatu turvaan.

Välillä tulee tunne, että kissojen hätää on vaikea tehdä näkyväksi. Tuntuu surulliselta, että Suomessa on tälläkin hetkellä tuhansia kissoja, jotka eivät ole koskaan saaneet hyvää hoitoa, vaan omat joutuneet selviämään omillaan koko elämänsä ajan. Lohtua tuo kuitenkin se, että pystymme auttamaan osaa näistä kissoista. Tuntuu voimaannuttavalta nähdä pelastettujen kissojen kunnon kohoavan ja elämänilon palaavan.

Vapaaehtoiset tekevät väsymättömästi töitä kissojen eteen. Ilman vapaaehtoisten panosta kissoja olisi luonnossa moninkertainen määrä. Olen kiitollinen myös niille ihmisille, jotka antavat pelastetuille kissoille kodin. Ilman heitä ei kissojen pelastaminen olisi mahdollista.


Heli
vapaaehtoinen kissojen auttaja

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Sijaiskodeissa löytöeläimet saavat hyvää hoitoa

Löytöeläinten ja kodittomien eläinten määrä on saatu tiedotuksella ja eläinsuojelutoiminnalla jyrkkään laskuun, mutta…

Lue lisää

Vapaaehtoistyötä eläinsuojelun parissa

Ryhdy eläinsuojelijaksi ja aloita vapaaehtoistyö eläinten hyväksi. Vapaaehtoistyössä pääset auttamaan eläimiä, tapaamaan muita…

Lue lisää

Lahjoita

Eläinystävällinen maailma on joka päivä askeleen lähempänä. Sinun lahjoituksesi ansiosta yhä useampi koditon…

Lue lisää

Viimeinen palvelus

Oli loppusyksy, kun saimme ilmoituksen erään naapuruston pihapiirissä liikkuvasta emosta ja pennuista. Lähdin loukuttamaan niitä heti, mutta paikan päällä minua odottikin yllätys.

Lue lisää
Jaa sivu
Skip to content