Helle hyydytti porilaisoravan

30.6.2022

Nestehukan nuuduttama orava pihakivetyksellä. Kuvan alareunassa näkyy ihmisen käsi, joka tarjoaa oravalle omenaviipaletta

Hellepäivät ovat meille ihmisillekin rankkoja, mutta vielä rankempia luonnoneläimille. Oravien pesistä ei löydy ilmastointia tai vesihanaa janoon.

Kuva: Satakunnan eläinsuojeluyhdistys


Hellepäivän helpottamiseksi voit jättää puhtaan, matalareunaisen vesiastien pihapiirisi vierailijoille. Oravat ja siilit kiittää! 

Huomioithan käsihygienin astioita käsitellessä (pese kädet ja käytä hanskoja) ja pese eläimille tarkoitetut astiat erikseen muista tiskeistä erillisellä harjalla.

Jos löydät hädässä olevan luonnonvaraisen eläimen Satakunnan alueelta, otathan yhteyttä joko Satesyn numeroon 06 009 3345 tai paikalliseen eläinsuojeluneuvojaan 040 412 3750. Voit kysyä neuvoa myös Turun Eläinsuojeluyhdistyksen luonnonvaraisten eläinten hoitolasta 02 262 3110. 

Kuvan helteestä tuupertunut oravanpoikanen löytyi porilaiselta pihalta ja virkosi vettä sekä omenan palan saatuaan. 


Kesä on pulassa olevien luonnoneläinten sesonkiaikaa. Kuka tahansa voi törmätä avun tarpeessa olevaan eläimeen missä tahansa.

Neuvokkaiden porilaisten ja Satakunnan eläinsuojeluyhdistyksen osaavien eläinsuojelijoiden ansiosta tämä nestehukan nuuduttama orava sai tarvitsemansa avun ja virkosi. Jokainen voi tehdä oman osansa luonnoneläinten nestehukan ennaltaehkäisyyn perustamalla omille kotikulmilleen luonnoneläinten vesipisteitä.

Vinkkejä vesipisteen perustamiseen löydät heinäkuun 2022 aikana Instagramissa jo vuotuiseksi perinteeksi muodostuneen Annetaan vettä luonnoneläimille -haastekampanjamme muodossa. Autetaan yhdessä luonnoneläimiä selviämään kuumasta ja raskaasta kesästä!

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Lahjoita

Eläinystävällinen maailma on joka päivä askeleen lähempänä. Sinun lahjoituksesi ansiosta yhä useampi koditon…

Lue lisää

Siiliringin kiireinen vuosi

Jäsenyhdistyksemme Seinäjoen seudun eläinsuojeluyhdistyksen hätään joutuneiden siilien auttamiseen keskittyvän siiliringin vuosi 2021 oli vilkas. Muun muassa ennen aikojaan talvihorroksesta heränneet ja siimaleikkurin alle jääneet siilit työllistivät siilirinkiläisiä.

Lue lisää

Yksi hyvä työ lintujen hyväksi

Kerrostaloyhtiön lasiverhoiltu aita koitui lähes sadan tilhen kohtaloksi Kuopiossa. Joukkotörmäyksestä hengissä selvinneiden lintujen hoidosta vastaava vapaaehtoinen eläinsuojeluneuvojamme Minna Pellinen vetoaa ihmisiin ikkunalaseihin lentävien lintujen puolesta.

Lue lisää

Luonnoneläin hädässä

Loukkaantuneiden luonnonvaraisten eläinten auttaminen on kansalaisvelvollisuus. Tältä sivulta löydät toimintaohjeita hädässä olevan luonnoneläimen…

Lue lisää
Jaa sivu
Skip to content